КМДА Київська міська державна адміністрація


9 липня 2014

Переселенці зі східних регіонів України, що перебувають у пансіонаті «Джерело», пройшли медичне обстеження

Переселенці зі східних регіонів України, що перебувають у пансіонаті «Джерело», пройшли медичне обстеження

8 липня  у пансіонаті «Джерело» (Пуща Водиця), медичні працівники провели огляд переселенців із Луганської та Донецької областей.

Під час медичного огляду, що був організований Департаментом охорони здоров’я м. Києва, було обстежено 153 особи, у тому числі 52 дитини.

Дорослі, діти та особи похилого віку, які проживають у пансіонаті, мали змогу отримати консультації сімейних лікарів, кардіолога, окуліста, невропатолога, а також зняти електрокардіограму серця.

- «За потребою ми також направляємо  пацієнтів на флюорографію, до ендокринолога, гінеколога та інших спеціалістів» - розповіла сімейний лікар амбулаторії №7 Оболонського району столиці Вікторія Цируль.

Також, за словами виконуючого обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я Алли Арешкович у пансіонаті буде організовано тимчасовий медичний пункт.

- «Вже найближчим часом для зручності мешканців ми плануємо відкриття медпункту де, до речі, працюватимуть медична сестра та фельдшер з числа переселенців, яких ми офіційно оформлюємо на роботу. Таким чином усі мешканці перебуватимуть під постійним медичним наглядом фахівців» - зауважила Алла Арешкович.

Також вона повідомила, що за результатами обстеження у дев’ятнадцятьох осіб  діагностовано запалення дихальних шляхів: ларингіт, гострий трахеїт, гострий бронхіт та пневмонію, ще у сімох виявлено гострі респіраторно-вірусні інфекції.

Медики також зауважили, що багато переселенців мають високий артеріальний тиск, ішемічну хворобу серця. Майже усі вони знаходяться у стресовому стані, мають проблеми зі сном та інші скарги.

- «Питання медичного забезпечення вимушених переселенців зі сходу України та АР Крим знаходиться під постійним контролем Департаменту охорони здоров’я» – наголосила Алла Арешкович 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.