КМДА Київська міська державна адміністрація


14 липня 2014

Столичні медики розказали про захист від шкірних захворювань у період літнього відпочинку

Столичні медики розказали про захист від шкірних захворювань у період літнього відпочинку

У столиці відбулася прес-конференція, присвячена шкірно-венерологічним захворюванням, на які українці найчастіше можуть захворіти влітку та засобам профілактики і лікування.

Так, участь в обговоренні взяли заступник директора Департаменту – начальник управління з організації медичного забезпечення КМДА Олександр Курмишов, директор ТМО «Дерматовенерологія» м. Київ Олександр Літус, керівник київського міського центру із боротьбі зі СНІДом Олександр Юрченко.

Фахівці зазначили, що однією із найбільш актуальних проблем влітку вважається дія сонячних променів. В Україні все ще залишається низькою культура догляду за здоров’ям шкіри, що дає наслідки у вигляді травмування шкіри сонячним ультрафіолетом та захворювання на раки шкіри та кератози.

«Сонячна засмага – це по суті фактор, що глибоко травмує шкіру та призводить до її старіння, а також є причиною виникнення раків шкіри та інших захворювань. Міф про користь засмаги вже спростований науковцями світового рівня. Необмежене перебування на сонці піддає людину великим ризикам захворювання», – зауважив директор ТМО «Дерматологія» м. Київ Олександр Літус.

Під час заходу столичні медики надали рекомендації щодо захисту від шкірних захворювань. Зокрема, необхідно повністю відмовитись від відвідування соляріїв, не перебувати на пляжі у період з 10:00 до 16:00, категорично не допускати перебування на пляжі дітей у віці до 3-х років. Крім того, обов’язково використовувати сонцезахисний одяг (капелюхи з широкими полями, сорочка з довгим рукавом) і сонцезахисні окуляри, у період перебування на сонці застосовувати сонцезахисні засоби. Категорично забороняється заклеювати родимки пластиром, а у разі їх травмування слід негайно звернутися до лікаря. Також з метою виявлення підозрілих новоутворень необхідно самостійно оглядати шкіру, а також проводити дерматоскопію усіх підозрілих родимок і новоутворень.

Також Олександр Літус нагадав, що при ознаках абияких змінень на поверхні шкіри потрібно звернутися до дерматологів, які готові прийняти громадян в шкірно-венерологічних диспансерах Києва.

Директор київського міського центру із боротьби зі СНІДом Олександр Юрченко розказав про найбільш розповсюджені венеричні захворювання та певні правила, дотримання яких допоможе зберегти здоров’я.

Про надання медичних послуг у Києві розповів Олександр Курмишов: «Півроку тому на базі диспансерів було створено міське територіально-медичне об’єднання «Дерматовенерологія». За цей час досвід показав, що реформування в нову структуру суттєво поліпшило якість медичного обслуговування пацієнтів. Кияни та гості столиці при ознаках захворювань можуть без вагань звертатись до мережі шкірно-венерологічних диспансерів та отримувати якісну допомогу».

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.