КМДА Київська міська державна адміністрація


28 квітня 2021

Віталій Кличко: У столиці посилять контроль за дотриманням карантинних правил. Зокрема, на Великдень

У столиці посилять контроль за дотриманням карантинних правил. Зокрема, на Великдень і поминальні дні. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«Хочу повідомити, що контроль за дотриманням карантинних правил на вулицях міста буде посилений. Будуть організовані додаткові патрулі Національної поліції та «Муніципальної охорони». Зокрема, вони працюватимуть у місцях масового скупчення людей, у парках та скверах. А під час Великодніх свят та поминальних днів контролюватимуть ситуацію біля релігійних установ та на міських кладовищах», – сказав Віталій Кличко.

Також, за словами мера Києва, місто розробило протиепідемічні правила на час Великодніх свят. Зокрема, всім конфесіям рекомендували проводити богослужіння в онлайн-режимі та дотримуватися карантинних заходів у храмах. А освячення пасхальних кошиків здійснювати на вулиці, з дотриманням дистанції між людьми.

«Я розумію, що всім нам хочеться, щоб зняли одразу всі обмеження. Хочеться повернутися до звичного життя. Я розумію, що страждає бізнес. Але сьогодні головне – зберегти життя і здоров’я людей. Це – найважливіше. Бо подивіться, що сьогодні відбувається в Індії. Трагічна ситуація, коли людей спалюють уже на вулицях, бо крематорії не справляються. А, наприклад, Туреччина, Кіпр, деякі інші країни посилюють обмеження і знову запроваджують локдаун. Тому ми будемо послаблювати карантин поступово і зважаючи на ситуацію. Бо важливо не втратити контроль над розповсюдженням хвороби і не допустити нового інфекційного вибуху. Прошу всіх бути обережними і відповідальними! Ми думаємо про ваше здоров’я і ваше життя!» – наголосив Віталій Кличко.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.