КМДА Київська міська державна адміністрація


21 травня 2021

Віталій Кличко розповів, як у столиці відбуватиметься ЗНО та свято останнього дзвоника

На основну сесію Зовнішнього незалежного оцінювання у столиці зареєструвалися понад 135 тисяч учнів. 183 школи столиці визначено для проведення оцінювання. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Сьогодні важливе завдання – безпечно провести основну сесію Зовнішнього незалежного оцінювання. На нього у столиці зареєструвалися понад 135 тисяч учнів. 183 школи столиці визначено для проведення оцінювання. У цих закладах посилять протиепідеміологічні заходи. А дітей, які здаватимуть ЗНО, та педагогів забезпечать засобами захисту. Також у кожному закладі будуть чергувати правоохоронці та медичні працівники», – повідомив Віталій Кличко.

Він нагадав, що основна сесія Зовнішнього незалежного оцінювання стартує 21 травня – тестуванням із хімії. І завершиться 15 червня тестом із географії.

Інформація про результати основної сесії ЗНО з усіх предметів буде розміщена на інформаційних сторінках закладів, де відбувається тестування, до 30 червня.

Віталій Кличко також зазначив, що Департамент освіти і науки КМДА рекомендував завершити навчання у школах 28 травня. І продовжувати його влітку місто не буде. Бо всі учні столичних шкіл, навіть під час суворих обмежень, займалися дистанційно.

«Також Департамент освіти розробив рекомендації для закладів освіти щодо проведення останніх дзвоників та випускних вечорів. Вони відбудуться, але за умови дотримання всіх карантинних правил. Це і дистанція, і маски, і проведення  заходів не в приміщеннях. Також на них обмежать доступ батьків. Ми робимо це, аби упередити розповсюдження хвороби. Майже півтора місяці столиця перебувала в локдауні. І повертатися до суворих обмежень, переконаний, ніхто не хоче», – підкреслив Віталій Кличко.

Він також повідомив, що на сьогодні всі школи міста працюють у звичайному режимі. Жодна з них не закрита на карантин. На дистанційному навчанні перебувають 53 класи в 40 школах міста. Усього на коронавірус у Києві хворіють 104 школярі та 52 педагоги.

Також через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 11 груп у 8 садках. Один садочок – у Шевченківському районі – через захворювання вихователів зачинили на карантин. Наповненість дітей у садочках – понад 58 відсотків.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.