КМДА Київська міська державна адміністрація


16 липня 2021

У столиці встановили новий рекорд із вакцинації проти COVID-19 – 23 577 щеплень за добу

Київ утримує лідерські позиції з вакцинації проти COVID-19. Так, учора столичні медики встановили новий рекорд – 23 577 щеплень за добу. Про це в ефірі «Радіо Київ FM» повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

«На сьогодні вакцинація проти COVID-19 – єдиний дієвий спосіб захистити себе та своїх близьких від важкого перебігу хвороби. Тому ми докладаємо максимальних зусиль, аби зробити процес щеплення для киян зручним та швидким», – зауважила заступниця голови КМДА.

За словами Ганни Старостенко, на сьогодні у столиці щеплення від COVID-19 можна зробити щоденно у Центрі вакцинації проти COVID-19, створеному на базі МВЦ; у 21-му міні-вакцинальному центрі – у вихідні, а також у будь-якому зі 117 пунктів щеплення, які створені на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста. Крім того, у Києві працюють 53 мобільні бригади, які імунізують організовані колективи, у штаті яких понад 50 осіб.

Вона також розповіла, що загалом, від початку вакцинальної кампанії у місті було здійснено понад 570 тисяч щеплень: першу дозу отримали 381 372 киянина, повністю імунізовано майже 189 тисяч. Серед медичних працівників уже вакциновано 91,5%, освітян – 51,3%.

«Ми вдячні нашим медичним працівникам, які практично без вихідних задіяні у вакцинальній кампанії і працюють заради життя і здоров’я інших. Так само вдячні і киянам, які розуміють усю відповідальність за власне здоров’я та здоров’я близьких, рідних, колег та оточуючих», – додала вона.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.