КМДА Київська міська державна адміністрація


27 липня 2021

28 липня у парку імені Тараса Шевченка відбудеться акція з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами

28 липня із 11:00 до 15:00 у парку імені Тараса Шевченка (між вулицями Володимирська та Терещенківська) відбудеться акція з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами. Про це повідомляє Київський міський центр соціальних служб.

Під час акції всі охочі зможуть безкоштовно пройти експрес-тестування на гепатит С в умовах сучасних мобільних амбулаторій, отримати кваліфіковану консультацію лікарів та соціальних працівників, ознайомитися з інформаційними матеріалами про шляхи передачі, тестування, профілактику та лікування вірусних гепатитів.

У рамках акції о 12:00 відбудеться тематичний прес-брифінг для представників ЗМІ, у якому візьмуть участь керівники центральних та місцевих органів влади, громадських та міжнародних організацій, експерти, лікарі та пацієнти.

Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку акцію з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, який традиційно щороку у цей день відзначається у всьому світі проводять у десяти містах України.

Організатор заходу: Альянс громадського здоров’я спільно з Київським міським центром соціальних служб, Центром громадського здоров’я МОЗ України та партнерськими організаціями.

Партнери: Всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус Україна», ГО «Клуб Еней», ГО «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ», Благодійний Фонд «Надія та Довіра».

Місцеві акції та заходи з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами за підтримки Альянсу цього разу відбудуться у наступних містах: Київ, Дніпро, Харків, Полтава, Вінниця, Кривий Ріг, Житомир, Рівне, Черкаси, Костянтинівка.

Акредитація представників ЗМІ:

  • Маріанна Семенюк: 067-100-12-57; [email protected];
  • Єрмачкова Валентина: 456-77-81; 063-349-55-69.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.