КМДА Київська міська державна адміністрація


28 липня 2021

Оновлення столичних пологових будинків триває навіть в умовах пандемії – Ганна Старостенко

undefined

Місто докладає максимальних зусиль, аби й під час пандемії COVID-19 забезпечити якісні умови для лікування та перебування у столичних пологових будинках вагітних, породіль та інших пацієнток.

Зокрема, на сьогодні тривають роботи у низці закладів –  ремонти у відділеннях, утеплення фасадів, закупівля нового обладнання. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко після інспекції Київського міського пологового будинку № 3 та Київського міського пологового будинку № 5.

«На сьогодні у пологовому будинку № 3 вже здійснено капітальний ремонт трубопроводу, приміщень головного корпусу, у тому числі й відділення «жіночої консультації», а нині – тривають роботи із заміни ліфтів. Крім того, у заклад було закуплено сучасний мамограф та апарат для ультразвукового дослідження», – сказала заступниця голови КМДА.

За словами Ганни Старостенко, на часі – проведення ремонтних робіт у кількох відділеннях та заміна вентиляції.

«Маємо надію, що коронавірус не стане на заваді амбітних планів міста та керівництва закладу і найближчими роками нам вдасться повністю оновити приміщення, які не ремонтувалися 40 років», – додала Ганна Старостенко.

Водночас, як повідомила заступниця голови КМДА, у Київському міському пологовому будинку № 5 наразі розпочинаються роботи з термосанації головного корпусу, на що заплановано понад 21 млн грн.

Крім того, роботи з реконструкції тривають і в Київському міському центрі репродуктивної та перинатальної медицини. Перша черга будівництва передбачає відкриття інфекційного відділення з 12 боксів із усім необхідним обладнанням та окремим входом, щоб пацієнтки були максимально убезпечені від перехресного зараження. Цього року з міського бюджету на реконструкцію Центру вже виділено 24 млн грн.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.