КМДА Київська міська державна адміністрація


3 вересня 2021

У Подільському районі створять Центр реабілітації для дітей з інвалідністю (+фото)

У Подільському районі вже три місяці, як розпочали реконструкцію Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, на базі якого створять новий та сучасний Центр реабілітації для дітей з інвалідністю.

Як зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, новий Центр буде покривати не тільки потребу Подільського району, а й частково Оболонського.

«Наразі в Подільському районі проживає близько 800 дітей з інвалідністю. А в Оболонському районі, який розташований поруч, живе ще майже 1200 дітей. Тому в необхідності цього об’єкту не може бути жодних сумнівів. Його створення дасть змогу охопити більшу кількість дітей та зробити реабілітацію в місті ефективнішою», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, до кінця року будівельники планують завершити зведення додаткових поверхів та перекрити дах споруди. Також тут добудують ліфт і додатковий евакуаційний вихід, який пристосований для осіб із інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних.

У свою чергу, заступниця голови КМДА Марина Хонда підкреслила, що новий Центр надаватиме послуги для дітей з інвалідністю усіх нозологій.

«Що важливо, у Центрі функціонуватиме відділення денного перебування. Це дасть змогу батькам залишати дитину на реабілітацію та вивільнити час для розв’язання побутових питань або для роботи, покращуючи якість життя своїх родин. Вихованці отримуватимуть тут медичну, соціальну, психологічну та фізичну реабілітацію. Також діти зможуть отримувати тут допрофесійну реабілітацію та працетерапію, зокрема йдеться про роботу в теплиці, шиття та комп’ютерне навчання», – зауважила Марина Хонда.

Вона також додала, що потужність Центра розрахована на одночасне перебування 180 дітей. Заклад має відкрити свої двері для перших відвідувачів вже наприкінці наступного року.

Інспекція будівлі, яка буде реконструюватися під Центр реабілітації дітей з інвалідністю

16.jpg

3.jpg

22.jpg

45.jpg

1 (1).jpg

15.jpg

9.jpg

27.jpg

 

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.