КМДА Київська міська державна адміністрація


13 вересня 2021

Віталій Кличко: Вакцинація – сьогодні головна умова для уникнення суворого локдауну

Вакцинація – сьогодні головна умова для уникнення суворого локдауну. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Інтер».

«Наразі столиця ще в зеленій зоні. І ми використовуємо цей час, щоб підготуватися до наступної хвилі пандемії. Активно здійснюємо вакцинацію, готуємо лікарні, – сказав мер. – Статистика останніх днів показує, що кількість хворих зростає. І кількість госпіталізацій – теж. У нас підготовлені ліжкомісця, лікарні забезпечені всім необхідним, лікарі мають досвід лікування коронавірусу. До третьої хвилі вже підготували понад 4100 ліжок, 98 % з яких забезпечені киснем. Крім того, якщо медзаклади першої черги не справлятимуться, ми готові розгорнути ще – понад 5, 5 тис. додаткових ліжок у лікарнях другої черги», – повідомив Віталій Кличко.

Він висловив сподівання, що Києву не доведеться запроваджувати суворий локдаун.

«Я сподіваюся, до суворого локдауну не дійде. І потреби повністю закривати місто вдасться уникнути. Але ми готуємося до різних можливих варіантів. І сьогодні головна умова для уникнення суворого локдауну – вакцинація», – додав мер столиці.

Щодо вакцинації, то за словами Віталія Кличка, у Києві вже зроблено понад 1,5 млн. щеплень. Понад половина з них – двома дозами.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.