КМДА Київська міська державна адміністрація


29 вересня 2021

Профілактика здоров’я киян має стати одним із пріоритетів міської політики – Ганна Старостенко

Сьогодні на засіданні Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики депутати одноголосно підтримали проект міської цільової програми «Громадське здоров’я» на 2022-2025 рр.

Заступниця голови КМДА Ганна Старостенко наголосила, що першочергова мета програми – збереження та зміцнення здоров’я мешканців міста, збільшення тривалості та покращення якості життя киян, профілактика та попередження захворювань, а також популяризація здорового способу життя.

«Один із головних показників, що характеризує стан здоров’я містян, рівень їхнього життя та медичного обслуговування, – є показник середньої тривалості життя. У столиці він більший, ніж в Україні в цілому – 74 роки проти 71,4. Водночас менший, ніж у Європі, де середня тривалість життя сягає 80 і більше років. І ми прагнемо максимально подовжити активний та працездатний вік киян», – зауважила Ганна Старостенко.

За її словами, досягти цього можливо шляхом активізації профілактичної роботи.

«Часто серед причин смертності переважають захворювання, які можна попередити за рахунок широкої та активної профілактичної роботи та популяризації здорового способу життя». Впровадження та виконання заходів програми «Громадське здоров’я» дозволить виявляти захворювання на ранніх стадіях та ефективно їх лікувати, заохочувати до здорового способу життя; підвищувати поінформованість населення про стан здоров’я, умови його збереження. Усі ми знаємо, що запобігти хворобі набагато легше, ніж потім її лікувати. Саме тому Київ має ухвалити та запровадити цю програму й надалі приділяти велику увагу саме профілактиці та своєчасному виявленню захворювань на ранніх стадіях», – наголосила Ганна Старостенко.

Загалом міська цільова програма «Громадське здоров’я» розрахована на 2022-2025 роки та передбачає фінансування запланованих заходів із міського бюджету на суму 834,1 млн грн за весь період.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.