КМДА Київська міська державна адміністрація


6 жовтня 2021

У Дарницькому районі відкрився заклад трудової реабілітації для осіб із інвалідністю

undefined

У Дарницькому районі відкрили нове відділення трудової реабілітації Центру комплексної реабілітації осіб із інвалідністю. Це перший заклад у столиці, який надаватиме послуги реабілітації для осіб із інвалідністю старше 18 років. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

У відкритті відділення також взяли участь депутатка Київради Марина Порошенко і голова Дарницької РДА Ярослав Лагута. 

«Це дійсно унікальний та необхідний заклад для Києва, адже досі реабілітації для осіб із інвалідністю старше 18 років в місті фактично не було. Це тільки перший із тих багатьох закладів реабілітації, які ми запланували створити найближчим часом. Також важливо, що створили ми його менш, ніж за рік. Тепер 30-50 осіб щодня зможуть отримувати тут послуги трудової реабілітації, навчатися чомусь новому та отримувати допрофесійну підготовку. Це той заклад, який дасть можливість особам із інвалідністю соціалізуватися та здобути важливі навички, які дозволять їм навіть працювати та самостійно заробляти кошти. Дуже приємно, що створення цього відділення відбулося швидко. І я вдячна керівництву Дарницького району за відповідальний підхід», – зазначила Марина Хонда.

Вона додала, що площа приміщення становить понад 370 кв. м і має можливість розширення закладу в найближчому майбутньому. Також у Дарницькому районі відбувається реконструкція будівлі, у якій розмістять Центр комплексної реабілітації осіб із інвалідністю.   

Довідково.

Відділення трудової реабілітації Центру комплексної реабілітації осіб із інвалідністю Дарницького району буде першим повноцінним закладом у Києві, який надаватиме послуги трудової та професійної реабілітації для осіб з інвалідністю старше 18 років.

Передбачається навчання за напрямами: швейна справа, гончарна справа, столярно-слюсарна справа, ужиткове мистецтво, комп’ютерні технології, кулінарна справа. Паралельно вихованцям закладу надаватимуть послуги психологічної підтримки. А також підтримку та супровід при працевлаштуванні.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.