КМДА Київська міська державна адміністрація


21 грудня 2021

Київ затвердив порядок роботи системи спецперепусток у транспорт на випадок значного погіршення епідемічної ситуації

У Києві затвердили тимчасовий порядок функціонування інформаційно-телекомунікаційної системи керування спеціальними перепустками «Карантин». Відповідне рішення затверджено протоколом засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації № 19 від 10.12.2021 року.

За словами першого заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексія Кулеби, наразі київська влада не планує запроваджувати спецперепустки чи обмежувати роботу громадського транспорту.

«Це технічне рішення, яке дозволить за виняткової потреби швидко запровадити такий інструмент. Наразі таких планів немає», – наголосив Олексій Кулеба.

Він додав, що запровадження обмежень залежить від рівня захворюваності та епідемічних показників.

«Наразі вакцинація – це єдиний спосіб запобігти майбутнім локдаунам та потраплянню у «червону зону». Закликаю всіх, хто ще не вакцинувався, зробити це у найближчому пункті щеплення. Будьте свідомими – дотримуйтеся карантинних обмежень, бережіть себе та оточуючих. Місто зі свого боку готове до будь-яких сценаріїв розвитку», – сказав перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.