КМДА Київська міська державна адміністрація


29 квітня 2022

Організовані Департаментом охорони здоров’я курси домедичної підготовки за кілька днів пройшли близько 250 киян – Валентина Гінзбург (+контакти та графіки занять)

Організовані Департаментом охорони здоров’я курси домедичної підготовки за кілька днів пройшли близько 250 киян. Серед них цивільні та бійці територіальної оборони. Ще 230 мешканців столиці навчаються зараз або за записом розпочнуть тренування на початку наступного тижня. Про це повідомила директорка профільного Департаменту Валентина Гінзбург.

«Я особисто спілкувалася з людьми, що приходять на тренінг. Зовсім різні за віком, за професією: менеджери, продавчині, журналісти, водії. Та чимось вони здалися мені схожими. Мабуть - вогнем в очах, небайдужістю, прагненням дізнаватися нове та допомагати тим хто поруч», - розповіла Валентина Гінзбург.

Вона нагадала, що у квітні було прийнято рішення щодо створення всім охочим умов для того, щоб навчитися основним навичкам надання домедичної допомоги. Відповідні тренінги наразі проводяться на базах трьох закладів – в учбово-тренувальному центрі КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва», «Київському фаховому медичному коледжі ім. П. І. Гаврося» та у «Київському фаховому медичному коледжі № 3».

«Курс тренінгів розроблений таким чином, щоб послідовно надати цивільній особі низку необхідних навичок для надання домедичної допомоги. Фактично, після закінчення курсу людина зможе допомогти постраждалому «протриматися» до приїзду медиків, – розповіла Валентина Гінзбург. – Зокрема, навчають об’єктивно оцінювати ситуацію, стан постраждалого, надавати допомогу при масивній зовнішній кровотечі, раптовій зупинці кровообігу, при порушенні прохідності дихальних шляхів, термічних опіках, постраждалим із різними видами травм тощо».

Директорка Департаменту наголосила, що всі тренери – спеціалісти та педагоги з великим стажем, які постійно навчають майбутніх медиків та ведуть курси підвищення кваліфікації для лікарів, фельдшерів і медичних сестер.

«Тож ви можете сміливо довірити їм навчання, якщо не хочете одного разу почуватися безпорадним у критичній ситуації», – підсумувала Валентина Гінзбург.

Тренінги з навчання навичкам домедичної допомоги для цивільних громадян

Заклад фахової передвищої освіти «Київський фаховий медичний коледж ім. П. І. Гаврося»

  • Графік занять: понеділок - п’ятниця із 9:00
  • Тривалість курсу: 6 годин
  • Телефон для запису: 050-320 -25-03 (запис 09:00 – 14:00).

Заклад фахової передвищої освіти «Київський фаховий медичний коледж № 3»

  • Графік занять: вівторок, середа, четвер із 10:00 до 13:00 (без перерви)
  • Тривалість курсу: 9 годин
  • Телефон для запису: 044-566-15-45 (запис із 09:00 – 13:00),044-566-04-32 (запис 14:00 – 17:00).

КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва»

  • Графік занять: понеділок – п’ятниця із 9:00
  • Тривалість курсу: 6 годин
  • Телефон для запису: 044-456-22-84 (запис із 09:00 – 14:00), або на сторінці навчально-тренувальний відділ у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/ntv.kiev



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.