КМДА Київська міська державна адміністрація


3 серпня 2022

Двоє хворих на COVID-19 малюків перебувають у реанімації однієї з київських дитячих лікарень – Валентина Гінзбург

Двоє хворих на COVID-19 малюків перебувають у реанімації однієї з київських дитячих лікарень. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

За її словами, одній дитинці ще не виповнилося двох років, а друга – немовля, що народилося 14 днів тому.

Усього ж у столичних закладах охорони здоров’я з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває 78 осіб, із яких 5 дітей, а з підозрою на захворювання 29 осіб, із яких 22 дитини.

Валентина Гінзбург зазначила, що на прикладі профільного інфекційного дитячого медичного закладу столиці можна зробити певні висновки про тенденцію до росту випадків тяжких форм коронавірусної інфекції серед дитячого населення.

«Якщо перші 4 місяці 2022 року дітей на стаціонарному лікуванні перебували одиниці дітей з COVID-19, а до реанімації діти не потрапляли взагалі, то в липні лікарі відділення інтенсивної терапії виборювали у хвороби двох малюків і зараз рятують ще двох. Це однозначно свідчить про те, що COVID у своєму найважчому перебігу повертається. Повертається стрімко й агресивно, не жаліючи самих незахищених – наймолодших», – зазначила Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту наголосила: всім містянам слід пам’ятати, що заразитися можна будь-де. Тож коли йдеться про дітей, які за віком ще не можуть бути щеплені, основна задача батьків – суворо дотримуватися правил епідемічної безпеки.

«Намагайтеся не відвідувати без крайньої потреби місць скупчення людей; просіть їх вдягати маски, якщо вони перебувають у безпосередній близькості від вашої дитини; самі намагайтеся захистити обличчя дитини (маскою, якщо вік дозволяє), щоб убезпечити її від потрапляння інфекції через рот або ніс; слідкуйте за гігієною своїх рук та не давайте дитині братися за поверхні у громадських місцях, транспорті; обробляйте руки собі та дитині безпечними антисептиками. Маєте взяти за правило, що всі, хто повертається з вулиці, можуть підходити до вашого малюка лише після того, як помили руки, а ще краще – переодяглися у домашній одяг. Ми ж розуміємо, що доросла людина може бути хворою, не відчувати це, але при цьому переносити інфекцію», – порадила Валентина Гінзбург.

Всім, кому дозволяє вік, Валентина Гінзбург наполегливо рекомендує вакцинуватися. Адже вакцинація з великою вірогідністю зможе запобігти захворюванню і майже стовідсотково знівелює ризик його тяжкого перебігу.

«Щеплення від COVID-19 проводяться у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах. Центри масової вакцинації працюють у ТРЦ: GULLIVER, River Mall, універмаг «Україна». На базі комунальних закладів охорони здоров’я також функціонують мобільні бригади, які за заявочним принципом можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів. Тож оберіть зручний для себе варіант і вакцинуйтеся!» – закликала Валентина Гінзбург.

Телефони для довідок щодо адрес та годин роботи пунктів вакцинації від COVID-19за посиланням.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.