КМДА Київська міська державна адміністрація


28 вересня 2022

Посол Ізраїлю в Україні передав київській дитячій лікарні медичне обладнання на суму понад 40 мільйонів гривень – Валентина Гінзбург

Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський передав одній із київських дитячих лікарень медичне обладнання на суму понад 40 мільйонів гривень. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

За її словами, серед устаткування – діагностичні та хірургічні пристрої, що використовуватимуть для медичної допомоги маленьким киянам і дітям з інших регіонів, які проживають у столиці.

«Із моменту оголошення в країні воєнного стану з Києва поїхала велика кількість містян і дуже багато дітей, яких батьки рятували від воєнної агресії рф. Наразі ж люди повертаються і, відповідно, кількість звернень до педіатрів та в дитячі стаціонарні заклади щомісяця зростає. Якщо говорити лише про лікарню, що сьогодні отримує допомогу від Ізраїлю, то в березні тут було проліковано понад 100 діточок, а за 28 днів вересня – вже 745», –  розповіла Валентина Гінзбург.

Така ж ситуація і в інших дитячих стаціонарах. Лише оперативних втручань у березні було виконано близько 80, а минулого місяця – майже 900.

«Охорона материнства і дитинства завжди була та залишається у пріоритеті київської влади. За останні роки в дитячих медичних закладах значно оновлено матеріально технічну базу. Лікарні мають усе необхідне, щоб повертати дітям здоров’я і рятувати їхні життя.  Проте сьогодні ми, мабуть, як ніколи раніше, вдячні за допомогу нашим закордонним друзям. Адже кожен такий дружній жест, окрім відчутного матеріального сприяння, є для усіх нас і моральною підтримкою – свідченням того, що світ з Україною», – констатувала Валентина Гінзбург.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.