КМДА Київська міська державна адміністрація


17 листопада 2022

Віталій Кличко перевірив, як підготовлені столичні медзаклади до роботи в умовах надзвичайної ситуації (+фото)

undefined

IMG_4346.jpg

IMG_4489.jpg

undefined

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як підготовлені заклади критичної інфраструктури, зокрема, столичні лікарні до роботи в умовах надзвичайної ситуації. Мер відвідав київський міський Центр нефрології та діалізу.

«Сьогодні ми перевіряємо готовність столичних медзакладів до роботи у випадку надзвичайної ситуації. Зокрема, відвідали міський Центр нефрології та діалізу, що поряд з міською лікарнею № 3. Зважаючи на те, що хворі з гострою нирковою недостатністю потребують безперервної допомоги в режимі 24/7, в умовах небезпеки ракетних обстрілів, відключень електрики та водопостачання, тут зробили все, щоб забезпечити пацієнтів життєво необхідним лікуванням. Фактично, сьогодні лікарня може працювати в автономному режимі», – сказав Віталій Кличко.

Так, у Центрі завершують ремонтні роботи цивільного укриття. Облаштували головний вхід та запасний вихід із укриття; санітарні приміщення; встановили нову систему вентиляції; оновили систему водопостачання, каналізацію та облаштували резервну систему водопостачання. Також замінили електросистему, підключили wi-fi; встановили дизель-генератор та опалювальну піч.

У зв’язку з необхідністю безперебійного забезпечення водою під час процедури діалізу заклад за власні кошти завершує будівництво комплексу резервного водопостачання від незалежного джерела (власної свердловини). Глибина свердловини – близько 90 метрів.

Для забезпечення постійного електроживлення у Центрі встановили дизель-генератор, що може безперервно працювати понад 8 годин. До генератора під’єднанні, зокрема, реанімація, діалізні апарати.

Також упродовж 2020–2022 років у будівлі Центру здійснюють капітальний ремонт приміщень 4-го та 5-го поверхів. На 4 поверсі (відділення амбулаторного гемодіалізу, перитоніального діалізу, реанімація) ремонтні роботи завершили. На 5 поверсі відремонтували адміністративні приміщення та відділення госпітальної нефрології, триває ремонт відділення амбулаторного гемодіалізу. Крім того, планують капремонт 1, 2, 3 поверхів Центру та підвалу.

Для забезпечення альтернативного теплопостачання чотирьох лікувальних закладів (Київської міської клінічної лікарні № 3, Київського міського центру нефрології та діалізу, Київської міської дитячої клінічної лікарні № 2 та ПМСД № 1 Дніпровського району) на території лікарні № 3 встановили та ввели в експлуатацію модульну котельню. Її змонтували без залучення коштів місцевого бюджету – за рахунок інвесторів. Модульна котельня може працювати автономно 10 діб. При підключенні модульної котельні економія коштів місцевого бюджету по чотирьох лікувальних закладах складе за рік щонайменше 5 млн грн.

Крім цього, за кошти міського бюджету здійснили капітальний ремонт теплопунктів. Це, за потреби, дозволяє користуватися теплоносієм, який може надходити, як централізовано від КП «Київтеплоенерго», так і від модульної котельні.

Київський центр нефрології та діалізу є сучасним медзакладом, що надає всі види спеціалізованої медичної допомоги хворим на ниркову недостатність. За останні два роки Центр значно розширив свій функціонал та перетворився на потужний профільний заклад. Так, окрім забезпечення пацієнтів гемодіалізом, сьогодні Центр успішно проводить трансплантацію нирок дорослим та дітям (за результатами 2021 року увійшов у п’ятірку лідерів за кількістю трансплантованих органів). Також тут лікують пацієнтів нефрологічного профілю хворих на COVID-19.

https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_pereviriv_yak_pidgotovleni_stolichni_medzakladi_do_roboti_v_umovakh_nadzvichayno_situatsi/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.