КМДА Київська міська державна адміністрація


23 травня 2023

Віталій Кличко перевірив, як завершують реконструкцію Центру комплексної реабілітації у Подільському районі столиці

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як відбувається реконструкція будівлі для розміщення Центру комплексної реабілітації та надання соціальних послуг для дітей та осіб з інвалідністю у Подільському районі столиці. Ремонтні роботи в будівлі на завершальному етапі. Центр введуть в експлуатацію вже цього року. Обладнаний він буде за найкращими європейськими стандартами.

«Ще до повномасштабного вторгнення Київ розпочав активну розбудову комплексної та сучасної системи соціальної реабілітації дітей та дорослих з інвалідністю. На жаль, повномасштабне вторгнення росії на деякий час призупинило наші плани. Однак робота над реалізацією запланованих проектів вже продовжується, адже потреба у функціонуванні Центрів комплексної реабілітації та надання соціальних послуг для дітей та осіб з інвалідністю тільки зростає. У 2022 році відбувся найбільший приріст за останніх 10 років, що напряму пов’язано з військовою агресією», – зауважив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що на початок цього року в Києві зареєстровано понад 12 500 дітей з інвалідністю віком до 18 років, що на 650 дітей більше, ніж за аналогічний період минулого року. Серед причин інвалідності перше місце посідають розлади психіки та поведінки, на другому місці – вроджені вади розвитку, на третьому  – захворювання нервової системи.

Центр комплексної реабілітації та надання соціальних послуг для дітей та осіб з інвалідністю у Подільському районі введуть в експлуатацію вже цього року. Реконструкція цієї будівлі дозволить збільшити потужність закладу. У Центрі висококваліфіковані фахівці надаватимуть реабілітаційні та соціальні послуги для дітей з інвалідністю від малюків до 18 років і головне – для осіб з інвалідністю від 18 до 35 років.

«Отримувати послуги в Центрі зможуть не тільки мешканці Подільського району, а й з інших районів столиці. Центр буде обладнаний за найкращими європейськими стандартами», – зауважив мер Києва.

У Центрі працюватимуть відділення ранньої реабілітації (абілітації); соціальної реабілітації (абілітації); психолого-педагогічної реабілітації; фізичної реабілітації; професійної та трудової реабілітації/працетерапії (трудові майстерні); медичної реабілітації та медичного спостереження; денного догляду; служба соціального патронажу.

Центр забезпечений комплексною системою спеціалізованого відеоспостереження, створені всі необхідні умови для доступності. Обладнаний спеціальним кондиціонуванням приміщень.

undefined



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.