КМДА Київська міська державна адміністрація


24 травня 2023

Понад пів сотні людей стали донорами крові у Vcentri HUB: Оболонь

Сьогодні у рамках дня донора, який проводили у Vcentri HUB Оболонського району, лише за кілька годин вдалося зібрати 24 літри крові. Загалом до благодійної акції долучилися 56 осіб. Про це повідомляє Департамент суспільних комунікацій. 

«Цього року день донора плануємо проводити щомісяця. Адже одна здача крові – це три врятованих життя. Тобто загалом зібрана сьогодні кров зможе врятувати близько 170 життів. Її направлять до столичних лікарень і на фронт», – зазначив директор Департаменту Роман Лелюк, який теж регулярно долучається до акції.  

Він наголосив, що здача крові – це допомога не лише військовим і цивільним, а й собі, адже покращує емоційний стан людини та сприяє самооновленню всього організму. 

Це вже восьма така ініціатива Департаменту та Центру комунікації спільно з КНП «Київський міський центр крові» і Київською міською організацією Червоного Хреста, яку проводять на базі столичних громадських просторів Vcentri HUB.

«Дні донора у Vcentri HUB користуються великою популярністю, оскільки громадські простори розміщені в густонаселених районах, і сюди зручно діставатися. До того ж, сама атмосфера дуже сприятлива – дружня і тепла, тут люди на відміну від лікарняних коридорів не відчувають остраху і дискомфорту», – підкреслив Роман Лелюк. 

Щоб здати кров, охочим потрібно було лише дотримуватися медичних рекомендацій напередодні та прийти у визначений день до Vcentri HUB із посвідченням особи. Всі необхідні аналізи, реєстрацію, підготовку та забір крові організатори проводили просто на місці.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.