КМДА Київська міська державна адміністрація


28 липня 2015

У столиці вдосконалюють алгоритм надання психологічної допомоги учасникам АТО та членам їхніх родин – Алла Арешкович

Працівники закладів системи охорони здоров’я, управлінь праці та соціальної політики, мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, військових комісаріатів та інші фахівці обговорили питання вдосконалення психологічної реабілітації учасників АТО. Участь у нараді взяли також представники Червоного Хреста, Спілки ветеранів, волонтери та військові капелани.

За словами в. о. директора Департаменту охорони здоров’я КМДА Алли Арешкович, надання психологічної допомоги учасникам АТО та членам їхніх сімей – питання наразі надзвичайно актуальне.

«Сьогодні ми вже відкрили на базах Консультативно-діагностичних центрів Оболонського, Дніпровського, Голосіївського, Солом’янського та Печерського районів столиці кабінети медико-психологічної допомоги та реабілітації. Ще два подібні кабінети планується відкрити найближчим часом у Дарницькому та Деснянському районах. У таких кабінетах працюють медичні психологи та лікарі–психотерапевти. Усі вони пройшли спеціальне навчання за методиками вітчизняних фахівців і тренінги, розроблені нашими американськими колегами», – розповіла Алла Арешкович.

Вона зауважила, що питання психологічної реабілітації учасників АТО виходить за межі суто психологічного. Над впровадженням якісного, результативного алгоритму надання реабілітаційних послуг нашим захисникам та їхнім близьким має працювати професійна мультидисциплінарна команда лікарів, соціальних працівників, науковців, представників церкви та громади міста.

Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я, наразі вже розроблено «Дорожню карту щодо надання медичної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей» і «Пам’ятку для киян-учасників бойових дій у зоні проведення АТО».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.