Головна  →  Новини  →  10 листопада 2015

Київському міському клінічному онкологічному центру – 25 років!

5 листопада Київській міській клінічний онкологічний центр, що на Верховинній ,69 відзначив свій чвертьвіковий ювілей. Урочистості відбулися у актовій залі медичного закладу.

Колектив центру та його головного лікаря Олександра Клюсова привітали багаточисельні гості, серед яких: заступник начальника управління з організації медичного забезпечення Департаменту охорони здоров’я Зборомирська Галина Анатоліївна, директор Національного інституту раку Олена Колесник, голова профспілки медпрацівників Лариса Канаровська, головні лікарі медичних закладів столиці, представники профільних медичних закладів та інші.

Олександр Клюсов нагадав усім присутнім історію онкологічної служби міста, розповів про здобутки Київського міського клінічного онкологічного центру та окреслив плани на майбутнє.

За сумлінну самовіддану працю найкращі співробітники центру отримали Почесні грамоти та Відзнаки від Департаменту охорони здоров’я, профспілки, адміністрації онкологічного центру. Завершилися урочистості переглядом документального фільму про життя ювіляра – Київський міській клінічний онкологічний центр.

 

Довідка.

 

Київській міській клінічний онкологічний центр прийняв своїх перших пацієнтів у листопаді 1990 року. Нині у медичному закладі функціонує поліклініка на 350 відвідувань в день та стаціонар на 600 ліжок (160 з них це ліжка денних стаціонарів).

В Центрі працює більше 1500 співробітників з них 6 заслужених лікарів України. Надання спеціалізованої медичної допомоги пацієнтам клінік здійснюють 150 кваліфікованих лікарів та наукових співробітників 30 різних спеціальностей, се­ред них, 16 кандидатів медичних наук, 2 кандидати біологічних наук, 84 лікаря є спеціалістами вищої та першої категорій. Також в лікувальному та діагностичному процесі беруть участь більше 350 досвідчених і висококваліфікованих медичних сестер.

25 клініко-діагностичних відділень облад­нані сучасною лікувально-діагностичною апаратурою вітчизняного та імпортного виробництва, що дозволяє проводити обстеження та лікування хворих на рівні світових стандартів. Обслуговування складного медич­ного та лікувального обладнання в КМКОЦ про­водять 30 висококваліфікованих інженерів.

При медичному закладі працюють відділення паліативної медицини, відділення дитячої онкології, Центр ядерної медицини.

Щорічно в КМКОЦ проводиться більше 850 тисяч лабораторних обстежень, більше 70 тисяч досліджень у відділі променевої діагностики, з них більше 8 тисяч досліджень з використанням відкритих джерел випромінювання, біля 5 тисяч ендоскопічних досліджень.

Консультативний прийом в поліклініці проводиться лікарями 14 спе­ціальностей, які приймають за рік біля 100 тисяч пацієнтів.

В стаціонарі щорічно лікується майже 30 тисяч хворих, вико­нується біля 6 тисяч оперативних втру­чань, приблизно 3 тисячі хворих отриму­ють хіміотерапію і 3 тисячі - променеву терапію (при лікуванні більше ніж 300 хворих застосовуються методики з використанням відкритих джерел опромінення). Більше однієї третини, від загальної кількості хворих, отримують лікування в умовах стаціонару денного перебування хворих.

Співробітники Київського міського клінічного онкологічного центру щороку приймають участь в українських і міжнародних наукових та практичних конференціях, європейських конгресах з онкології, є членами Європейського товариства медичних онкологів (ESMO), Європейського товариства онкогінекологів (ESGO), Міжнародної асоціації з вивчення раку легень (IASLC) та Американського товариства клінічних онкологів (ASCO). Лікарі-радіологи підвищують свою кваліфікацію на курсах Європейського товариства терапевтичних радіології та онкології (ESTRO) і Європейської школи ядерної медицини (ESNM). Наукові роботи фахівців онкоцентру систематично представляються на міжнародних наукових форумах в країнах СНД, Європи та США.

Більше 15 років за рішенням Державного експертного центру МОЗ України КМКОЦ є клінічною базою по апробації нових фар­макологічних препаратів вітчизняного та імпортного виробництва. В онкоцентрі щорічно працюють в середньому 5 активних дослідницьких центрів, які приймають участь в проведенні біля 15 міжнародних багатоцентрових рандомізованих досліджень нових фармакологічних препаратів провідних виробників світу.

З 2010 КМКОЦ затверджено базою для клінічних випробувань виробів медичного призначення

Київський міський клінічний онкологічний центр є науково-практичним об'єднан­ням, в складі якого працює 9 кафедр і відділів учбових та науково-дослідних медичних установ.

12 професорів та 15 докторів медичних наук проводять консультації та лікування онкохворих в КМКОЦ. Щорічно матеріали наукових досліджень узагальнюються в більш, ніж 100 наукових працях. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111