Головна  →  Новини  →  18 листопада 2015

Відсьогодні за номером гарячої лінії 278-41-91 кияни зможуть повідомити про роботу бригад екстреної медичної допомоги – Анатолій Вершигора

Відсьогодні за номером гарячої лінії 278-41-91 кияни зможуть повідомити про роботу бригад екстреної медичної допомоги.

Таке рішення прийнято в Департаменті охорони здоров’я з метою вдосконалення механізму зворотнього зв’язку з пацієнтами та для підвищення рівня якості надання медичної допомоги.

За словами директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолія Вершигори, показники роботи цієї служби значно покращилися у порівнянні з попередніми роками.

По-перше, час доїзду бригад на виклик сьогодні відповідає нормативам (10 хвилин) у 92% випадках (в 2014 – 87%), по-друге, бригади забезпечені лікарськими засобами та виробами медичного призначення за рахунок бюджетних коштів та субвенції з Державного бюджету, по-третє, цього року збільшено кількість автомобілів «швидких».

«Все це позначилося на якості надання меддопомоги. Скарг киян на незадовільну роботу нашої служби значно поменшало», – наголошує директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Вершигора.

Проте, за його словами, у деяких ЗМІ з’являється критична інформація, що об’єктивно не відповідає дійсності.

«Ми повинні зробити все можливе, щоб заспокоїти киян, не допустити розхитування ситуації, що, можливо вигідно окремим «зацікавленим» особам та організаціям. З іншого боку, ми зобов’язані знати про кожен факт непрофесійного поводження наших лікарів, щоб адекватно реагувати. Тож, «гаряча лінія» 278-41-91має стати дієвим інструментом на шляху вдосконалення столичної служби екстреної медичної допомоги», – наголосив він.

Також Анатолій Вершигора прокоментував репліки деяких своїх підлеглих щодо зняття надбавок з посадового окладу за неналежне виконання професійних обов’язків.

«Це абсолютна правда, що медперсонал при недостатньо сумлінному відношенні до роботи не отримує надбавку 50% у повному обсязі. Згідно зі спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» надбавка виплачується за високі досягнення у праці, за складність, напруженість тощо, – розповідає Анатолій Вершигора. – Чи можна таким чином преміювати людину, яка порушила трудову дисципліну, санітарно-гігієнічний та протиепідемічний режим, невчасно (попри відсутність об’єктивних причин) прибула до пацієнта, грубо поводилася із хворим? Гадаю, що ні», – зауважує він.

Також Анатолій Вершигора повідомив, що рішення про нарахування відсотку надбавкизгідноз Колективною угодою приймається завідуючими структурних підрозділів щомісячно по кожному працівнику окремо після підведення підсумків роботи за минулий період. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111