Головна  →  Новини Fast Treck  →  11 грудня 2017

У столиці обговорили основні напрями роботи у протидії епідемії ВІЛ-інфекції на 2018 рік

Під час круглого столу з теми: «Епідемія ВІЛ/СНІДу в Києві: 10 днів після 1 грудня» у столиці обговорили основні напрями роботи у протидії епідемії ВІЛ-інфекції та проблеми, які виникають на шляху її подолання. Участь у заході взяв заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Одним із головним завдань на 2018 рік, з огляду на досвід року, що минає, є забезпечення реалізації активного виявлення ВІЛ-інфекції серед усіх верств населення. Для цього передбачається подальше розширення доступу до тестування на ВІЛ в усіх закладах охорони здоров’я міста Києва. Проте головним рівнем надання послуг з тестування залишається первинна ланка надання допомоги», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, у наступному році передбачається закупівля та проведення 140 тис. тестів на ВІЛ з використанням швидких тестів.

«І це не зважаючи на обсяги тестування, які проводять неурядові організації в місті Києві. Загальна кількість тестування у наступному році сягне понад 250 тисяч тестів, що дасть можливість охопити більше 10% працездатного населення міста. За оцінками фахівців, це допоможе суттєво наблизитися до перших 90, визначених стратегією Fast-Track Cities», – зазначив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він також розповів, що наступним амбіційним планом на 2018 рік є забезпечення охоплення виявлених осіб антиретровірусним лікуванням. Так, програмними заходами передбачається розширити лікування для більш ніж 3 тисяч осіб та забезпечити продовження лікування пацієнтам, які на сьогодні отримують антиретровірусну терапію, а це майже 8,5 тисяч киян.

«Для цього планується продовжити заходи з децентралізації допомоги ВІЛ-інфікованим особам через наближення послуг до місця проживання. Тобто створити оптимальні умови для залучення людей, які живуть з ВІЛ, до системи медичного нагляду, зважаючи на сучасні передумови реформування системи охорони здоров’я, а саме: збільшення ролі первинної медико-санітарної ланки та наближення якісних медичних послуг до пацієнта, у тому числі до діагностики та лікування ВІЛ-інфекції. Уже у першому кварталі 2018 року ми плануємо, що повноцінно запрацюють усі кабінети лікарів-інфекціоністів первинної ланки. Більше 3 тисяч пацієнтів зможуть отримувати допомогу саме на первинній ланці надання медичної допомоги. Випереджаючи зміни, які відбуваються в законодавстві, ми будемо впроваджувати можливість спостереження за ВІЛ-інфікованою особою сімейним лікарем, створюючи таким чином підґрунтя для виконання других визначених стратегією Fast-Track Cities 90 – охоплення антиретровірусною терапією ВІЛ-інфікованих осіб з числа, що перебувають під медичним наглядом», – зауважив Микола Поворозник.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111