Головна  →  Новини  →  7 березня 2018

Інформація Департаменту охорони здоров’я до Всесвітнього дня нирки 8 березня 2018 року

В місті Києві ниркову патологію мають більше 20 тисяч людей. Хворих на хронічну патологію нирок біля 3 тисяч, з хронічною хворобою нирок 5-го ступеню, які отримують діалізну терапію біля 700 хворих.

Київська міська влада та Департамент охорони здоров’я протягом 2016-2017 років повністю оновив парк апаратури та закупив 125 нових апаратів для діалізу. Це дало змогу хворим, які отримують діаліз значно покращити свою якість життя. В своїй більшості – це молоді, соціально активні люди, які мають змогу повноцінно працювати, жити та бути повноцінними членами суспільства.

Звертаємо увагу всіх на профілактику захворювань нирок. Для цього важливо проходити щорічно профілактичні огляди лікаря, здавати загальні аналізи крові та сечі, за показаннями та при появі симптомів проходити інші профілактичні обстеження.

Дотримання рекомендацій здорового способу життя теж збереже здоров’я нирок. Так, наприклад, для тих, хто курить, важливо кидати курити, щоб не навантажувати нирки токсичними речовинами тютюнового диму, який концентрується у сечі, потрапляючи із крові. Дотримуватися збалансованого харчування та питного режиму теж важливо для збереження здорового функціонування нирок.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111