Головна  →  Новини  →  15 травня 2018

12 травня позачергові медичні обстеження пройшли понад 600 багатодітних мам та матерів сімей учасників АТО – Валентина Гінзбург

12 травня, у суботу, з нагоди Дня матері Департамент охорони здоров’я влаштував профілактично-діагностичну акцію, в рамках якої всі бажаючі багатодітні мами та матері сімей учасників АТО могли проконсультуватися з лікарями та пройти різноманітні обстеження.

«Коментуючи чисельні дні відкритих дверей, проведення яких регулярно практикують київські міські медичні заклади, я завжди наголошую на тому, для чого це робиться. Основна мета – привернути увагу людей до власного здоров’я, щоб попередити хворобу чи вчасно розпочати лікування. На жаль, більшість із нас відкладають візит до медиків на останнє, бо «не мають часу» – зауважила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург. – Зазвичай я до такого ставлюся не схвально. Проте розумію, що є окремі категорії людей, у яких часу на себе дійсно залишається обмаль».

За словами Валентини Гінзбург, саме до таких людей належать, зокрема, багатодітні матусі. Тому їм і була надана додаткова можливість відвідати лікарів різних спеціальностей у суботу.

Фахівці приймали жінок у клініко-діагностичних центрах всіх 10 районів столиці та у Київському міському діагностичному центрі. Всього під час акції було обстежено понад 600 жінок. Вони проконсультувалися у терапевтів, невропатологів, кардіологів, хірургів, стоматологів, онкологів, пульмонологів тощо. Жінки також пройшли понад тисячу діагностичних процедур: ультразвукові дослідження щитовидної залози, грудних залоз, органів брюшної порожнини, мамографії, рентген-обстеження, лабораторні дослідження крові, вимірювання цукру крові та інші. У понад 30 обстежених виявлено патології, що потребують лікування, серед них – одне онкологічне захворювання.

«Я хочу звернутися до рідних та близьких наших киянок. Ваші мами все своє життя присвячують вам. Зробіть для них одну просту річ, дайте зрозуміти, що вам небайдуже їхнє здоров’я: переконайте своїх матусь регулярно проходити профілактичні огляди, підіть із ними, щоб підтримати. І нехай усі мами у світі будуть здорові!» – підсумувала Валентина Гінзбург.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111