Головна  →  Новини  →  30 січня 2020

Столичні освітні заклади вживають заходів для попередження захворювань на грип та ГРВІ

Для профілактики рівня захворюваності серед школярів на грип та ГРВІ та недопущення погіршення епідеміологічної ситуації із захворюваності дітей у закладах освіти столиці запроваджуються запобіжні заходи. Про це повідомили у Департаменті освіти і науки КМДА.

Зокрема, Департамент освіти і науки рекомендує:

  • проводити щоденний моніторинг відвідуваності дітей та підлітків закладів освіти;
  • забезпечити проведення санітарно-профілактичних заходів;
  • організувати проведення цільових інструктажів з безпеки життєдіяльності;
  • посилити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог, епідеміологічного, повітряно-теплового режимів у приміщеннях закладів освіти;
  • обмежити проведення масових заходів у закладах освіти, у разі оголошення карантину – заборонити їх проведення;
  • обмежити доступ сторонніх осіб до приміщень закладів освіти;
  • вжити заходів щодо забезпечення виконання освітньої програми, у тому числі з використанням технологій дистанційного навчання.

Станом на 30 січня найбільший відсоток відсутніх учнів у школах Святошинського (23%), Дарницького (23%) та Оболонського (21%) районів. Середній показник відсутніх по місту – 20%. Повністю припинено заняття у 7 школах та окремих класах 34 шкіл столиці.

Нагадаємо, що керівники навчальних закладів мають право повністю або покласово призупиняти навчальний процес за відсутності 20% від загальної кількості учнів через захворювання на грип та ГРВІ. Таке рішення прийнято на засіданні постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

У разі виявлення у дитини ознак недуги, педагогічні працівники направляють учня до медичного працівника та повідомляють батьків.

У свою чергу, батькам рекомендується уважно слідкувати за станом здоров’я своєї дитини та при виявленні ознак захворювання негайно звертатися до лікаря.

Здоров’я дітей та підтримка колективного імунітету – це відповідальність кожного.


 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111