Головна  →  Новини  →  17 березня 2020

Віталій Кличко відповів на 5 питань, що йому найчастіше ставлять користувачі соцмереж

Мер Києва Віталій Кличко записав відео, у якому відповів на 5 питань, що найчастіше йому ставлять користувачі у соціальних мережах. Відео мер опублікував на своїй сторінці у Facebook.

На запитання ,де взяти захисні медичні маски, мер зазначив, що Київ з резервного фонду міського бюджету виділяє 10 мільйонів гривень на закупівлю медичних масок.

«Люди пішли запасатися масками і був створений ажіотаж. Дефіцит масок сьогодні в багатьох країнах світу. У підпорядкуванні міської влади – тільки аптеки «Фармації». Київ із резервного фонду міського бюджету виділяє 10 мільйонів гривень на закупівлю медичних масок. У першу чергу, вони надійдуть у лікарні і поліклініки, працівникам громадського транспорту, в аптеки комунального підприємства «Фармація», – наголосив Віталій Кличко.

Також мер розповів, кому і де робитимуть тести на коронавірус. Віталій Кличко закликав людей не шукати тести в інтернеті чи в приватних клініках, щоб зробити їх «профілактично». За його словами, столиця отримала 5 тисяч і замовила ще 100 тисяч швидких тестів на діагностування коронавірусу. Усі вони надійдуть в медзаклади міста. І тільки там, за наявності симптомів захворювання, лікарі роблять тест.

А при перших симптомах хвороби Віталій Кличко порадив негайно звертатися до сімейного лікаря. Також у столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном». На неї кияни можуть телефонувати за номером 15-83 зі стаціонарного та (044) 235-01-01 – з мобільного телефонів.

«Кияни, які повернулися з країн, де складна епідеміологічна ситуація, повинні повідомити про це за телефоном служби 15-51. Закликаю кожного бути свідомим та відповідальним, адже від цього залежить ефективність протиепідемічних заходів, які здійснюють у столиці!» –- наголосив Віталій Кличко.

Він також розповів про те, скільки триватимуть у Києві запроваджені обмежувальні заходи.

«Попередньо обмежувальні заходи триватимуть до кінця березня. Далі ми будемо ухвалювати рішення виходячи з ситуації, що буде на той час у Києві і в Україні. Якщо буде необхідно – ми продовжимо ці заходи. Однозначно, ми інформуватимемо громадськість про ситуацію і наші дії в ній», – підкреслив Віталій Кличко.

https://www.facebook.com/merkieva/videos/207248957034063/

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111