Головна  →  Новини  →  23 квітня 2020

У лікарнях столиці наразі перебуває 209 дорослих та 5 дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19 – Валентина Гінзбург

У столичних лікарнях наразі перебувають 209 дорослих та 5 дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19. Ще 43 дорослих і 5 дітей – із підозрою на захворювання. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я м. Києва Валентина Гінзбург.

Вона розповіла, що за минулу добу 22 квітня захворіло 70 киян.

«25 дорослих пацієнтів госпіталізовано. Одна людина, на жаль, померла в Інституті кардіології ім. академіка М. Д. Стражеска. З клінічним одужанням 22 квітня  виписано 15 киян», – зазначила Валентина Гінзбург.

За словами директорки Департаменту охорони здоров’я м. Києва, у важкому стані перебуває 29 пацієнтів, троє з них підключено до апаратів штучної вентиляції легень.

«Із запаленням легень наразі в лікарнях міста перебуває 434 хворих. Лише за минулу добу з діагнозом «Пневмонія» було госпіталізовано 40 киян. Нагадаю, що завдяки тому, що в столиці таких пацієнтів обов’язково тестують на COVID-19, значно підвищився рівень вчасної діагностики коронавірусної інфекції, а відповідно – надання адекватної медичної допомоги цій категорії хворих», – наголосила Валентина Гінзбург.

Очільниця медичної галузі столиці також повідомила, що станом на 22 квітня захворювання на COVID-19 зафіксовано у 104 медичних працівників.

«74 з них (7% від усіх захворілих киян) заразилися, виконуючи професійні обов’язки, 30 – у побуті. Стан 16 наших колег, на жаль, потребує стаціонарного лікування», – зазначила вона.

Валентина Гінзбург звернулася до тих киян, які одужали від коронавірусної інфекції, закликавши їх дотримуватися самоізоляції до підтвердження вірусологічного одужання:

«Для того, щоб діагноз COVID-19 був остаточно знятий, необхідно отримати два негативних результати ПЛР-тестування проведеного з певним інтервалом за направленням лікаря. А до цього – продовжуйте максимально обмежувати контакти з оточуючими, щоб не наражати своїх близьких на небезпеку!»

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111