Головна  →  Новини  →  18 червня 2020

«Київмедспецтранс» виконує понад 6 тисяч планових ремонтів карет «швидких» на рік

У КО «Київмедспецтранс» налічується 696 спецавтомобілів та виконується більше 6 тисяч планових ремонтів на рік. Крім карет швидкої – спеціальний, спеціалізований та технологічний транспорт, є навіть два флюорографічні кабінети на колесах. Про це йдеться у матеріалі УНІА «Укрінформ» «10 хвилин на порятунок життя: як працюють столичні «швидкі».

Комунальна організація «Київмедспецтранс» – найбільша в Україні організація медичного автотранспорту, яка функціонує в цілодобовому режимі та забезпечує швидкими Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і всі заклади охорони здоров’я столиці.

У матеріали роз’яснюється, що карети «швидких» – це окрема, не підпорядкована лікарням структура.

 «Інакше бути не може – такого повного циклу інженерно-технічного обслуговування жодна лікарня виконати не в змозі. Воно мусить бути централізованим – заради ефективності», – зазначив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

Тому «Київмедспецтранс» має спеціалізоване автогосподарство, гаражі, технологічні дільниці, ремонтні приміщення та спеціально підготовлений персонал.

Повний цикл обслуговування техніки здійснюють власними силами. 

«До приватних фірм з питань ремонту не звертаються, інакше б ці роботи коштували в 3-4 рази дорожче», – пояснив Дмитро Загуменний.

Окрім того, «Київмедспецтранс»  має акратофори з запасом води на місяць та підземні бензосховища.

«Завдяки цим резервам організація може працювати автономно цілий місяць у випадку надзвичайних ситуацій», – прокоментував керівник апарату КМДА.

Як ідеться у матеріалі, до спецавто в організації ставляться дбайливо. Після 15 жовтня – ховають до  боксів і гаражів. На кожну заведена електронна «дорожня карта» – база даних, з якої видно, коли спецавто оглядали, ремонтували, скільки щодня спожито пального тощо.

В арсеналі організації – автомобілі Ford, Citroёn, Peugeot – усі не старші за 7 років. Остання партія з 39 сучасних карет прибула у березні цього року. І значна частина – з апаратами ШВЛ на борту. Кожний такий спецавтомобіль оснащений медичним обладнанням майже на 2 млн гривень. Важливо, що всі машини застраховані.

 

Довідково.

«Київмедспецтранс» сьогодні забезпечує транспортним спецмедобслуговуванням 87 столичних медичних установ, 149 амбулаторій сімейної медицини, 19 центрів первинної медико-санітарної допомоги та 22 відділення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Із 2020 року комунальна організація «Київмедспецтранс» підпорядковується апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).


 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111