Головна  →  Новини  →  18 листопада 2020

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 18 листопада (+повний текст, відео)

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко інформує:

 - на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

 - скільки киян, хворих на COVID-19, госпіталізували;

 - яка заповненість ліжок, підготовлених для хворих на коронавірус, в столиці;

 - скільки шкіл та садків закриті на карантин;

 - про готовність Києва до зими;

 - про продовження робіт на Подільсько-Воскресенському мосту.

Добрий день! Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Я і надалі інформую вас про ситуацію у столиці та дії міської влади. Вірус не відступає. Кількість нових випадків у столиці продовжує зростати.

За минулу добу в Києві – 1 213 хворих. Померли 23 людини. Усього коронавірус забрав життя 1013-ти киян. А підтверджених випадків захворювання на сьогодні вже 53 855.

Серед тих, хто захворіли: 673 жінки віком від 18-ти до 94-ох років. Та 51 дівчинка від 25-ти днів до 17-ти років. А також 451 чоловік віком від 18-ти до 89-ти рокiв. Та 38 хлопчиків від двох місяців до 17-ти років. Захворіли, зокрема, і 39 медиків.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 94-х пацієнтів. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали в столиці за добу 430 людей. Усього коронавірус подолали 19 556 мешканців Києва.

Найбільше випадків захворювання виявили в Шевченківському районі – 169. У Подільському – 160. Та в Деснянському районі – 137 випадків.

На жаль, як бачимо, збільшується у столиці і кількість пацієнтів, яким потрібна госпіталізація. Сьогодні у стаціонарах медзакладів міста лікується 1961 хворий на коронавірус. Із них 32 дитини. У важкому стані перебувають 723 пацієнти. Кисневу підтримку отримують 1002 людей. Під апаратами ШВЛ – 31 хворий.

Як я говорив раніше, на сьогодні місто підготувало понад 4,5 тисячі ліжок для прийому хворих на коронавірус. Заповненість ліжок в столиці – майже 52 %.

Зазначу, що Київ і надалі збільшує кількість тестувань. Показник тестування у столиці – найвищий в Україні і становить сьогодні понад 395 тестів на 100 тисяч мешканців.

Загалом у комунальних медзакладах і лабораторному центрі з початку пандемії дослідили понад 206 тисяч зразків біоматеріалу методом ПЛР. А методом ІФА – на виявлення антитіл – зробили майже 74 тисячі тестів. Досліджують зразки також у приватних та державних клініках Києва.

Продовжують працювати у столиці і мобільні бригади медиків, які забирають біоматеріал для аналізу на коронавірус у пацієнтів вдома. Тільки за минулу добу бригади відібрали 1628 зразків.

Щодо навчального процесу. Ситуація, на жаль, погіршується. На сьогодні в місті закриті на карантин 7 шкіл. На дистанційному навчанні загалом 854 класи у 256-ти школах. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – понад 950. Також хворіють більш як 670 педагогів.

У дитячих садочках – через виявлені випадки вірусу – тимчасово закриті 158 груп у 121 садку. Повністю зачинені на карантин уже шість садочків. На початку тижня, нагадаю, були закриті 2. Наповненість дітей у дитсадках – понад 51 відсоток.

Я звертаюся до батьків: постійно нагадуйте дітям про правила, яких потрібно дотримуватися. Також при ознаках захворювання у дітей – не відправляйте їх у школу, не ведіть у садок. Одразу звертайтеся до лікаря!

І не про коронавірус. У Києві вчора випав перший сніг. Зазначу, що дорожні служби завчасно готувалися до погіршення погодних умов. Фахівці «Киїавтодору» розпочали обробку мостів і шляхопроводів протиожеледними засобами до того, як пішов сніг. Чергували на вулицях столиці протягом минулої доби 337 одиниць снігоприбиральної техніки. Також працювали 52 бригади з ручного прибирання. Загалом місто, за потреби, може одночасно залучати понад 540 одиниць спецтехніки для прибирання вулиць та об’єктів столиці.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ.

Питання від кількох ЗМІ. Чи не призупинять роботи на Подільсько-Воскресенському мосту через посилення карантину  чи економічну кризу, що спричинила пандемія?

Хочу підкреслити: роботи на Подільсько-Воскресенському мостовому переході не зупиняються. Зокрема, будівельники завершили встановлювати три великих металоконструкції у напрямку вулиці Набережно-Хрещатицької.

Загальна вага цих прогонів – 2 400 тонн. Встановлювали їх за допомогою плавучого понтону, обладнаного супердомкратами.

Також триває процес встановлення арочної конструкції мосту в проектне положення. До нього залишилося ще 10 сантиметрів. Фахівці використовують потужні домкрати, що по міліметрах опускають величезний прогін. Та постійно контролюють навантаження на ванти, що тримають конструкцію.

А в напрямку Троєщини вже готові опори для майбутніх прогонів мосту.

Триває і влаштування насипу проїжджої частини на Русанівських садах. Там, до речі, паралельно бетонують основу для майбутньої гілки метрополітену.

Пропоную коротке відео про те, як відбуваються роботи на мостовому переході.

(ВІДЕО)

Отже, як бачите, будівельники працюють. І масштабні роботи на об’єкті не припиняються. Ми робимо все, щоб завершити будівництво мостового переходу.

Це вся інформація на сьогодні. Дякую вам за увагу! Будьте обережними, не нехтуйте елементарними правилами. Бо вірус агресивний. І краще упередити його, ніж потім лікуватися.

Бережіть себе та тих, хто поруч!

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111