Головна  →  Новини  →  24 вересня 2014

Лікарі попереджають, що різке зниження добової температури підвищує ризик захворювань на ГРВІ

Незважаючи на передчасне похолодання, ситуація в столиці є стабільною, а цьогорічні показники поки що не перевищують сезонні коливання. Тим не менш, медики радять киянам уважніше поставитись до свого здоров’я в осінній сезон, аби уникнути гострих респіраторно-вірусних інфекцій.

 Так, щоб запобігти захворюванню лікарі рекомендують дотримуватись певних правил:

- Уникати скупчень людей — аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми.

- Користуватися одноразовими масками при необхідності — щоб захистити себе чи оточуючих від зараження.

- Регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання — як у помешканні, так і в робочих приміщеннях, щоб не залишати навколо себе живі віруси й бактерії, що можуть залишатися активними впродовж годин після перебування у приміщенні хворої людини.

- Повноцінно харчуватися, висипатися та уникати перевтоми — для підвищення опірної здатності організму. Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.

- Дотримуватись правил особистої гігієни – частіше мити руки, знаходячись у  місцях великого скупчення народу користуватися вологими антисептичними серветками та спреями, намагатись використовувати одноразові паперові рушники.

 Також медики  наголошують, що найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу є вакцинація, яка захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною, не містить живих вірусів, а тільки їх частки (антигени). Найкраще вакцинацію проводити напередодні грипозного сезону (у вересні-жовтні). Якщо такої можливості немає, вакцинуватися можна і впродовж всього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111