Головна  →  Новини  →  1 жовтня 2014

Понад 400 мешканців столиці взяло участь в оздоровчій акції з нагоди Всесвітнього дня серця

З нагоди Всесвітнього дня серця в Дніпровському районі пройшла оздоровча акція «Абонемент здоров’я».

Протягом дня усі бажаючі мали змогу пройти безкоштовне медичне обстеження, зокрема отримати фахову консультацію лікарів кардіолога та терапевта, зробити ЕКГ та ЕХОКГ дослідження, виміряти артеріальний тиск та індекс маси тіла, здати аналізи на рівень холестерину та цукру у крові, а також взяти участь у навчанні з надання першої долікарської допомоги при невідкладних станах, яке було проведено медичним персоналом міського Центру медицини катастроф.

Так, перевірити свій стан здоров’я та підтримати акцію виявило бажання більше 400 мешканців столиці. За підсумками дня, медики встигли виміряти артеріальний тиск у 370 осіб, зробити 158 елктрокардіограм та провести понад 30 ультразвукових досліджень серця.

За результатами обстеження у 24 осіб було діагностовано цукровий діабет, та ще в 51 – серцево-судинні хвороби. Учасники акції, у яких були виявленні значні відхилення отримали консультацію від профільних лікарів та були направлені на подальші обстеження до медичних установ.

«Проведення подібних оздоровчих заходів є дійсно корисним, так як вони, в першу чергу, спрямовані на профілактику та вчасну діагностику серценно-судинних захворювань, які є достатньо поширеними серед населення різних вікових груп. Не дивлячись на той стан, у якому сьогодні перебуває наша держава, акція покликана звернути увагу киян на своє здоров’я і акцентувати увагу на тому, що про нього ніколи не слід забувати» - зазначив начальник Управління охорони здоров’я Дніпровського району Даніель Карабаєв.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111