Головна  →  Новини  →  5 лютого 2021

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці (5 лютого)

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації у столиці.


 

 

Добрий день!

Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Продовжую інформувати вас про ситуацію у столиці та дії міської влади. У Києві за минулу добу – 321 хворий на коронавірус. Померли 10 людей.

Усього за період пандемії у столиці 2414 летальних випадків від вірусу. А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні 129827.

Серед тих, хто захворіли: 180 жінок віком від 18-ти до 85-ти років та 6 дівчаток від 1 до 17-ти років. А також 134 чоловіки віком від 18-ти до 87-ми років та один хлопчик 11-ти років. Захворіли, зокрема, 15 медиків.

До лікарень столиці госпіталізували 32 пацієнтів. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужала за добу в Києві 1841 людина. Усього коронавірус подолали 77813 тисяч мешканців столиці.

Найбільше випадків захворювання виявили у Дніпровському районі – 80, Деснянському – 75, Дарницькому районі – 56 випадків.

У стаціонарах медзакладів столиці сьогодні лікуються 1023 хворих на коронавірус. Із них 3 дитини. 711 пацієнтів – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 845 людей. Під апаратами ШВЛ – 25 хворих. Заповненість ліжок у комунальних медзакладах – майже 26 відсотків.

Зазначу, що столиця залишається першою за рівнем тестування на коронавірус в Україні. І сьогодні цей показник у Києві становить понад 255 тестів на 100 тисяч населення. У комунальних медзакладах і лабораторному центрі від початку пандемії дослідили майже 335 тисяч зразків біоматеріалу методом ПЛР. А на виявлення антитіл – ІФА-тестів – зробили майже 145 тисяч. Також роблять ПЛР та ІФА тести і в приватних клініках та лабораторіях столиці.

Продовжують працювати в Києві і мобільні бригади медиків, які забирають зразки матеріалу для дослідження у пацієнтів вдома. Від початку роботи вони відібрали близько 204 тисяч зразків біоматеріалу для ПЛР-тестів.

Наступне. Ситуація з навчальним процесом у столиці – контрольована. На сьогодні в Києві працюють усі школи та всі дитячі садочки. На карантин зачинені тільки окремі групи чи класи в деяких виховних та навчальних закладах.

Так, на дистанційному навчанні перебувають 65 класів у 41 школі столиці. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 115. Також хворіє 85 педагогів. У дитячих садочках – через виявлені випадки вірусу – тимчасово закриті 32 групи у 29-ти садках. Наповненість дітей у садках – понад 60 відсотків.

Хочу зазначити, що, за прогнозами синоптиків, на Київ знову насувається негода. Вже сьогодні похолодало, сильний вітер, на дорогах ожеледиця. Школи Києва працюють. Але ми запропонували батькам, у кого є така можливість, залишити сьогодні дітей вдома. Педагогічні колективи повинні організувати навчальний процес у змішаному форматі. Зменшення, зокрема, автомобільного трафіку в місті дозволить комунальним службам максимально ефективно боротися з наслідками негоди.

Також у зв’язку з погіршенням погодних умов у столиці відновлюють роботу додаткові пункти обігріву. На Дарницькому залізничному вокзалі знову встановили намет під цілодобовий пункт обігріву. Також сьогодні знову почав працювати цілодобовий пункт обігріву на Південному залізничному вокзалі. Роботу цих пунктів обігріву забезпечують міські служби та громадські організації, які опікуються безхатченками.

За попередній період, коли в січні були сильні морози, пунктами обігріву на залізничних вокзалах скористалися понад 1200 людей. Додаткові пункти обігріву працюватимуть, доки триватимуть сильні морози. Загалом у Києві – понад 30 стаціонарних пунктів обігріву, що функціонують із 1 грудня до 31 березня.

Ну – і трохи статистики не про коронавірус. Цього тижня у столичних пологових будинках народилося 310 немовлят: 148 хлопчиків та 162 дівчинки. Серед них – 3 двійні. Усього з початку цього року у столиці з’явилися на світ 2397 дітей. Серед них 35 двійні та одна трійня.

Шлюб у столиці за останній тиждень взяли 167 пар. А розлучилися – 37 родини. Усього з початку року у Києві побралися 992 пари. Розлучилися ж – 223. У порівнянні з минулим роком за цей період кількість зареєстрованих шлюбів у столиці збільшилася на 1 %. Кількість розлучень також зменшилась – на 35 %. Бережіть своїх близьких! Підтримуйте один одного! Долайте гідно всі виклики!

А тепер я відповім на запитання ЗМІ. Питання від кількох ЗМІ. Днями в Запоріжжі в реанімаційному відділенні обласної інфекційної лікарні сталася пожежа. Загинули троє хворих та молода лікарка. Саме в інфекційних відділеннях сьогодні найбільша кількість хворих. І там багато комунікацій із киснем, який може спалахнути. Чи буде міська влада проводити перевірки в лікарнях Києва?

У Запорізькій області 5 лютого оголошене днем жалоби. І ми – мешканці столиці, висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих.

Щодо перевірок. Столичні рятувальники постійно перевіряють комунальні  лікарні столиці на дотримання правил протипожежної безпеки. Всі відремонтовані відділення ми оснащуємо сучасними індикаторами задимлення та системами гасіння. І ми продовжимо встановлення таких систем у всіх медзакладах міста.

Також існує чіткий графік перевірки всіх лікарень столиці.  А їх у Києві – 145.  Усі ці заклади співробітники ДСНС можуть перевірити також і позапланово, якщо будуть звернення від громадян чи контролюючих органів.

Перевіряють у медзакладах, зокрема, як працює обладнання. Особливу увагу приділяють відділенням, де ліжка обладнані подачею кисню. Також перевіряють наявність вогнегасників. Відпрацьовують дії персоналу лікарень у випадку надзвичайної ситуації.

Це вся інформація на сьогодні. Бережіть себе і тих, хто поруч! Гарного дня!

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111