Головна  →  Новини  →  19 березня 2021

Віталій Кличко відвідав міську лікарню № 4, де лікують хворих на коронавірус (+фото, відео)

Мер Києва Віталій Кличко відвідав міську лікарню № 4, що є однією з опорних для лікування пацієнтів із COVID-19. Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу. А також показав відео із медзакладу.

«Я відвідав вчора ввечері київську лікарню № 4. Одну з опорних, що лікують хворих на COVID-19. Так я вам скажу і зараз покажу, що відбувається сьогодні в медзакладах. Скільки швидких привозять пацієнтів. Як працюють лікарі. І як вони оцінюють сьогоднішню ситуацію. Те, наскільки вона змінилася», – сказав Віталій Кличко.

На відео шість карет швидкої чекають черги, щоб передати хворих медикам інфекційного відділення міської клінічної лікарні № 4. Така ж ситуація, за словами Віталія Кличка, і в інших медзакладах. 

У лікарні № 4 наразі 455 хворих на коронавірус та з підозрою на COVID-19. Лікарі повідомляють, що штами вірусу, що поширюються зараз, більш агресивні і мають віддалені наслідки. Тобто наслідки для здоров’я, що можуть виявитися з часом, вже після одужання. 

Майже 95% пацієнтів медзакладу потребують кисневої підтримки. За добу 17 березня лікарня використала 3,5 тонни кисню. Раніше такі обсяги кисню заклад використовував за рік.

Головна лікарка київської клінічної лікарні № 4 Тетяна Мостепан звернулася до киян і закликала дотримуватися протиепідемічних заходів і берегти себе та своїх близьких.

«На сьогоднішній день у лікарні дуже складна і напружена ситуація. Лікарня фактично заповнена. Майже 95% пацієнтів знаходяться на кисневій підтримці і з тяжким перебігом хвороби. Дуже мало середньої тяжкості. Медики втомлені і валяться з ніг. Я звертаюся до всіх киян, щоб вони ставилися до себе з повагою і берегли себе. Дотримувалися всіх карантинних заходів, одягали маски у громадських місцях, тримали дистанцію. Бережіть себе і своїх близьких! Будьте здорові, будь ласка!» – звернулася до киян Тетяна Мостепан.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111