Головна  →  Новини  →  20 квітня 2021

Київ перший в Україні закупив соціальну послугу стаціонарного догляду для осіб із інвалідністю з психічними розладами

Київ – перше місто в Україні, яке ввело та закупило соціальну послугу стаціонарного догляду для осіб із інвалідністю з психічними розладами на міському рівні. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Після реформи охорони здоров’я, Національна соціальна сервісна служба не може утримувати людей із психічними розладами в закладах охорони здоров’я на постійній основі. Через це 850 осіб, які знаходяться на стаціонарному перебуванні в закладах, могли опинитися без догляду і, як наслідок, на вулиці. Департамент соціальної політики КМДА у рамках програми «Турбота. Назустріч киянам» провів закупівлю додаткових соціальних послуг, у тому числі соціальної послуги «Догляд стаціонарний (для осіб із інвалідністю з психічними розладами)», – зазначила Марина Хонда.

Суть нової послуги полягає у створенні умов життєдіяльності осіб зі стійкими інтелектуальними та/або психічними порушеннями, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, соціально-побутового обслуговування, медичної допомоги, соціальних послуг та комплексу реабілітаційних заходів. Отримувати цю послугу особи з інвалідністю будуть у приміщенні надавача  із забезпеченням належних умов для проживання, соціально-побутового та медичного обслуговування, денної зайнятості.

Марина Хонда також додала, що крім цього було закуплено соціальну послугу для осіб із постшизофренічними дефектними станами з вираженим інтелектуальним і емоційно-вольовим зниженням; важкі афективні розлади з вираженими когнітивними порушеннями; стани залежності від психоактивних речовин із вираженими мнестичними і вольовими порушеннями; з важкою  розумовою відсталістю; дементні стани при органічних захворюваннях головного мозку; шизофренічні та маячні розлади в стадії компенсації. Такої послуги потребують 600 осіб.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111