Головна  →  Новини  →  22 квітня 2021

Столиця сьогодні є лідером із вакцинальної кампанії від COVID-19 серед інших регіонів країни – Валентина Гінзбург

Столиця сьогодні є лідером із вакцинальної кампанії від COVID-19 серед інших регіонів країни. Вакцинація триває з відповідним дотриманням усіх вимог дорожньої карти Міністерства охорони здоров’я України. На цьому наголосила директорка Департаменту охорони здоров’я, звітуючи перед депутатами під час пленарного засідання Київради сьогодні.

Вона нагадала, що для забезпечення процесу вакцинації проти COVID-19 підготовлено 85 додаткових пунктів щеплення на базі ЦПМСД та 15 мобільних бригад, із яких 12 навчені працювати з вакциною AstraZeneca та CoronaVac і 2 – із вакциною Pfizer. Ще одна бригада – резервна. Окрім цього, існують ще 5 підготовлених мобільних бригад (1 – Міноборони, 2 – МВС, 2 – СБУ) для вакцинування працівників критично важливих структур за напрямами.

Усі 12 мобільних бригад та медики 85 пунктів щеплення, які працювали на платформі AstraZeneca, у квітні пройшли додаткове дистанційне навчання та отримали сертифікати для роботи з вакциною CoronaVac.

Валентина Гінзбург розповіла, що для збільшення кількості щеплень на добу в столиці додатково відкрито ще 13 пунктів щеплення. Тож їхня загальна кількість для роботи в 3 етапі складатиме 98.

«Щомісячно в регіональному тренінговому центрі навчання проходять до 350 медичних працівників для роботи з вакцинами згідно з потребою. Це дозволить Києву і надалі утримувати хороший темп вакцинації», – впевнена директорка Департаменту.

Валентина Гінзбург повідомила, що всього станом на 21 квітня 2021 року вакциновано 46 548 осіб.

Вакциною AstraZeneca (Covishield), яку місто отримало в кількості 42 600, зокрема, вакциновано понад 19600 медичних працівників, 1220 соціальних працівників, понад  2800 військових в ООС, близько 5500 осіб старших 80 років, працівників критично важливих структур – 2388 осіб, людей віком від 18 до 59 років із супутніми захворюваннями тощо.

«У рамках наказу МОЗ у столиці залишками доз вакцинувалися і публічні особи. Всього залишками щеплено 416 людей. Це досить невеликий в Україні показник (для прикладу: у Дніпрі – 1300 осіб, а в Київській області – 1600). І, насамперед, це свідчить про дуже відповідальний підхід київських медиків до процесу вакцинації. Такий, при якому завдяки чіткій логістиці вся вакцина максимально використовується саме для цільових груп», – наголосила Валентина Гінзбург.

Вакциною CoronaVac (Китай) (отримано – 17200, вакцинацію розпочато 15 квітня) станом на 21 квітня цього року вакциновано 3424 особи. CoronaVac використовується для щеплення маломобільних осіб, учителів, задіяних у ЗНО, паралімпійців, працівників МВС.

«У рамках Міжнародної програми COVAX Києву погоджено 4680 доз вакцини Pfizer, що мають поступати партіями. 17 квітня столиця отримала перших 1117. Ця вакцина використовується, насамперед, для щеплення утриманців та працівників інтернатів для людей похилого віку. На сьогодні щеплено вже 546 осіб, що складає 25% від погодженої кількості», – повідомила Валентина Гінзбург.

Вона також повідомила, що Департамент охорони здоров’я погодив поставку Києву 35600 доз вакцини виробництва AstraZeneca, яка за даними МОЗ України поступить в Україну до початку наступного тижня у рамках Міжнародної програми COVAX (Україна – 360 тис. (Корея). Вакцина буде використана для цільової групи 60+ 3 етапу та вакцинацію осіб попередніх 1 та 2 етапів.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111