Головна  →  Новини  →  23 квітня 2021

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації у столиці від 23 квітня (+повний текст, відео)

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко, зокрема, інформує:

- на скільки збільшилася кількість хворих на COVID-19 у Києві;

- скільки хворих на коронавірус перебувають у столичних лікарнях;

- скільки киян померли від COVID-19 у столиці;

- про особливості проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня в Києві;

- про оновлення прибудинкових територій у місті;

- які сфери отримали додаткове фінансування зі столичного бюджету.

Добрий день! Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Продовжую інформувати вас про ситуацію у столиці та дії міської влади. Можна сказати, що ситуація із захворюваністю в столиці дещо стабілізувалася. Нових сплесків із кількістю нових випадків останнім часом немає.  Але смертність від вірусу залишається, на жаль, високою.

Минулої доби  в місті виявили 1269 інфікованих. Померли 45 людей  – 27 жінок та 18 чоловіків. Усього за період пандемії у столиці 4386 летальних випадків від вірусу. А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні 190138.

Серед тих, хто захворіли: 700 жінок віком від 18-ти до 90-та років. Та 32 дівчинки від 11 місяців до 17-ти років. А також 512 чоловіків віком від 18-ти до 95-ти років та 25 хлопчиків від шести місяців до 17-ти років. Захворів, зокрема, 21 медик.

Потроху зменшується і кількість госпіталізованих до столичних лікарень. Минулої доби в стаціонари медзакладів потрапили 126 хворих на коронавірус. А також госпіталізували 270 пацієнтів з підозрою на COVID-19 та пневмоніями. Тобто загалом в лікарні за добу потрапили 396 людей.

Одужали минулої доби 1298 киян. Усього коронавірус подолали 119101 мешканець столиці. Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 225. У Дніпровському – 188. Та в Деснянському районі – 124 випадки.

Загалом у стаціонарах медзакладів столиці сьогодні лікуються 3453 хворих на коронавірус. 2482 пацієнти – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 2957 людей. Під апаратами ШВЛ – 63 хворих.

Заповненість ліжок в комунальних медзакладах сьогодні – майже 58 відсотків.  Із них з киснем заповнено – більше 65 відсотки ліжок. Але, як я сказав, не зменшується поки в столиці кількість летальних випадків від вірусу.

За цей тиждень у місті померли 265 хворих на коронавірус. Із них 127 жінок та 138 чоловіків. Найбільше помирає киян у віці старше 65 років.  Але останнім часом збільшилась кількість летальних випадків серед людей у віці 50-64 роки. Тільки за останній тиждень померло 46 людей такого віку. У більшості випадків у померлих була супутня патологія. Зокрема, серцево-судинна, цукровий діабет, надлишкова вага.

Будьте уважними до свого здоров’я. І при перших ознаках хвороби – звертайтеся до сімейного лікаря. Бо, як зазначають медики, така кількість тяжких хворих та летальних випадків зумовлена тим, що багато людей пізно звертаються за допомогою. А вірус – агресивний і швидко вражає системи органів інфікованої людини.

 Наступне. Наближаються Великодні свята, тривалі вихідні і дуже ризикований момент для епідеміологічної ситуації. Люди збираються йти в церкви, святкувати компаніями, відвідувати публічні місця. І дуже важливо, щоб наслідком радості від свята не стала біда від хвороби. Щоб у середині травня ми знову не отримали різкого сплеску захворюваності. Я закликаю всіх бути свідомими і не ставитися легковажно до рекомендацій фахівців. Не ігнорувати загрозу, що не минула.

Сьогодні вранці відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. На якому, зокрема, ухвалили особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня.

Зокрема, аби упередити сплеск вірусу, міська влада рекомендує керівникам церков та релігійних організацій проводити богослужіння в онлайн-режимі. Якщо ж десь прихожани підуть у церку, необхідно дотримуватися суворих правил та обмежень. По-перше: храми мають забезпечити дезінфекцію та провітрювання приміщень. По-друге: обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів приміщення. По-третє: забезпечити температурних скринінг тих, хто  братиме участь у богослужіннях. І, звичайно, масковий режим ніхто не відміняв!

 Міська влада зустрічалася з представниками всіх конфесій і закликала їх дотримуватися правил і обмежень. Та роз’яснити необхідність таких заходів своїм прихожанам.

Ми також чекаємо на свідоме і зважене рішення Всеукраїнської ради церков. Яка зібралася сьогодні для ухвалення єдиного рішення всіма конфесіями про те, яким чином проводити богослужіння та як відбуватиметься освячення Великодніх кошиків.

Переконаний: церква має дбати про здоров’я своїх вірян та не наражати їх на небезпеку! Оскільки ситуація із захворюваністю на коронавірус у Києві поки залишається складною. І сьогодні головне завдання – зробити все можливе, щоб зберегти життя та здоров’я людей. Тому я закликаю всіх киян і всіх українців провести свята в колі родини. Не збиратися великими компаніями, не йти в місця великого скупчення людей. Щоб не наражати на небезпеку себе і своїх близьких.

І далі не про коронавірус. Хочу повідомити, що, незважаючи на складну економічну ситуацію, що спричинили пандемія, місто продовжує масштабне оновлення прибудинкових територій – дворів та проїздів.

Нагадаю, цю програму ми розпочали у 2019 році. Тоді ми відремонтували майже 830 дворів. Минулого року – 840. Цього року в планах на ремонт уже майже 530 дворів. І ще розглядаємо близько 300 заявок. Роботи вже розпочали на 217-ти об’єктах у всіх районах столиці. Оновлення 13-ти дворів уже завершили.

Найбільшу кількість прибудинкових територій цього року ми відремонтуємо у Солом’янському, Голосіївському, Подільському, Деснянському, Святошинському та Дніпровському районах. Я пропоную подивитися коротке відео про те, як тривають роботи в Дарницькому районі столиці.

 (ВІДЕО)

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ.

Питання від кількох ЗМІ. Київрада виділила значну суму додаткових коштів на соціальну сферу міста. Чим зумовлене таке рішення?

 Хочу наголосити, що Київ продовжує підтримувати столичних медиків, освітян, працівників комунальних підприємств. Продовжує оновлювати міську інфраструктуру. Тому вчора, на сесії Київради, ми – абсолютною більшістю голосів – ухвалили зміни до бюджету столиці та Програми економічного та соціального розвитку. Таке рішення підтримали депутати всіх фракцій Київради.

 Видатки бюджету міста збільшили майже на 10 млрд гривень. Так, на сферу освіти депутати виділили додатково майже 750 мільйонів. Ці кошти підуть, зокрема, на збільшення зарплатні столичним освітянам.

 На охорону здоров’я додали 790,5 млн грн. Ідеться, зокрема, про збільшення доплат київським медикам, що працюють у виїзних бригадах, на швидких, які щодня рятують життя хворих на коронавірус. 

 Також ми збільшили видатки на транспорт та дорожнє господарство – на 5,5 млрд грн. Це гроші і на будівництво метро, шляхопроводів, на оновлення інфраструктури міста.

Також збільшили фінансування житлово-комунальної сфери – на 1,5 млрд грн.  Щоб розширити програму тепломодернізації столичних будинків 70/30. Щоб ремонтувати та купувати нові ліфти. Оновлювати парки, дитячі та спортивні майданчики в місті. Збільшили фінансування і сфер соціального захисту, культури, спорту.

 Сьогодні ми робимо все, щоб втримати ситуацію – і епідеміологічну. І економічну. Пандемія спричинила кризу, яку світ долатиме ще довго. Але необхідно, в першу чергу, підтримувати тих, від кого сьогодні залежить здоров'я і життя людей, від кого залежить навчання наших дітей. Та тих, хто працює на життєзабезпечення нашого міста і комфорт його мешканців.

І ми це робимо!

Така інформація на сьогодні. Дякую вам за увагу!

Ми все подолаємо, якщо будемо свідомими і відповідальними!

Бережіть себе! І до зустрічі!

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111