Головна  →  Новини  →  3 листопада 2014

Вакцинація – ефективний захід з попередження інфекційних хвороб, який дозволяє суттєво знизити не лише захворюваність, а й дитячу смертніть.

Про це та інші проблемні питання педіатрії йшлося на науково-практичному семінарі «Проблемні питання педіатрії у практичній медицині», який проходив у форматі телемосту і  зібрав більш ніж 500 лікарів Сумської, Полтавської, Чернівецької областей та м. Києва.

Зокрема, завідувач кафедри педіатрії № 2 НМАПО ім. П.Л. Шупика, професор Бережний В.В., який більше 20 років займав посаду головного педіатра країни, у своїй лекції проаналізував стан інфекційної захворюваності серед дітей в Україні та зупинився на актуальних питаннях імунопрофілактики. Він підкреслив, що вакцинація є оптимальною стратегією боротьби з інфекційними захворюваннями. Так захворюваність на паратит складала 100-1000 випадків на 100 000 населення щорічно, а після введення вакцинації знизилась на 99%. Таке поширене захворювання як кір до введення вакцинації щорічно у світі забирало життя 2,6 млн.  людей, після введення вакцинації смертність зменшилась на 78%.

Зупинившись на питанні управління  національною програмою імунізації в Україні професор Бережний відмітив, що однією з слабких сторон її впровадження є те, що персонал, що проводить імунізацію на рівні медичних закладів, не володіє сучасними знаннями та навичками.

Саме на підвищення кваліфікації лікарів лікувально-профілактичних закладів і, в першу чергу, первинної ланки, спрямовані семінари, які вже 4 роки поспіль проводяться в рамках спільного проекту МОЗ України та групи компаній «МедЕкспер», за підтримки Департаменту охорони здоров’я КМДА. З 2012 року дані семінари проводяться у форматі телемостів. Як зазначають учасники даних семінарів,  безперервне навчання є дуже важливим у володінні професією та підвищенні якості надання медичної допомоги населенню. А форма телемостів дозволяє підвищувати кваліфікацію безпосередньо в своєму регіоні, не виїжджаючи до Києва.

 

Всього за цей рік групою кампаній «МедЕксперт» за підтримки Департаменту охорони здоров’я КМДА було проведено 10 науково-практичних семінарів, в яких взяли участь більш ніж 6,5 тисяч лікарів з різних регіонів України. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111