Головна  →  Новини  →  1 червня 2021

Наша мета – забезпечити якомога якісніші послуги для дітей столиці – Ганна Старостенко

Київ спрямовує максимум зусиль, аби створити комфортне середовище для розвитку, медичної реабілітації та соціальної адаптації дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей з інвалідністю. Зокрема, наразі триває робота над створенням Центру медичної реабілітації та паліативної допомоги для дітей на базі Київського міського будинку дитини ім. М. М. Городецького. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час візиту до будинку дитини.

«Наша мета – створити потужний та сучасний заклад надання багатопрофільної підтримки фахівців для дітей, котрі потребують медичної реабілітації, соціально-психологічної адаптації та паліативної допомоги», – зазначила вона.

Також, як розповіла Ганна Старостенко, у новоствореному центрі планується надавати послугу денного догляду для дітей з інвалідністю.

«Щоб батьки мали змогу зранку завозити дитину до Центру, а ввечері – забирати додому. При цьому, мати впевненість, що їх дитина буде доглянута, отримає послуги з медичної реабілітації, займатиметься зі спеціалістами та зможе отримати фахову допомогу з соціально-психологічної адаптації», - додала вона

Крім того, за її словами, новостворений Центр матиме можливість залучати додаткове фінансування, закуповуючи пакети послуг з медичної реабілітації та паліативної допомоги у Національній службі здоров’я України.

«Кожна дитина має право на дитинство, щастя, сімейний затишок, навіть якщо весь світ каже про зворотнє. Маємо завжди це пам’ятати і щоденно працювати заради цієї мети», – підкреслила заступниця голови КМДА.

Нагадаємо, у лютому цього року депутати Київради підтримали рішення щодо створення у столиці КНП «Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям». Центр буде створено шляхом злиття Київського міського будинку дитини «Берізка» та Київського міського будинку дитини ім. М. М. Городецького. Його мета – створення умов для якісної медичної реабілітації, паліативної допомоги та соціальної адаптації.

Із початку 2020 року і до сьогодні у міському будинку дитини перебувало 158 дітей-сиріт, дітей, які залишилися без батьківського піклування, та з органічними ураженнями центральної нервової системи. На сьогодні 80 з них вибули – повернені до сімей, всиновлені, вибули під опіку, влаштовані до прийомної сім'ї чи будинку сімейного типу. На цілодобовому утриманні нині перебуває 36 дітей.

https://kyivcity.gov.ua/news/nasha_meta__zabezpechiti_yakomoga_yakisnishi_poslugi_dlya_ditey_stolitsi__ganna_starostenko_foto/

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111