Головна  →  Новини  →  11 червня 2021

На території нефункціонуючого протитуберкульозного диспансеру за кошти інвестора побудують медичний центр

Депутати Київради підтримали проєкт рішення про вирішення майнових питань, пов’язаних із будівництвом медичного центру у провулку Чеслава Бєлінського (провулку Алли Горської), 6 у Шевченківському районі столиці. Мова йде про дозвіл на знесення застарілих будівель та початок підготовки конкурсу із залучення інвестора. Про це повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

Рішення Київради також передбачає проведення інвентаризації та незалежної оцінки об’єктів комунальної власності у провулку, які на праві оперативного управління закріплені за КНП «ФТИЗІАТРІЯ». Орієнтовна загальна площа об’єктів становить 1153,0 кв. м. Це будівля поліклініки, підсобне приміщення та прохідна. Протитуберкульозний диспансер закрито з травня 2015 року. Будівлі диспансеру перебувають у незадовільному стані, їх подальша експлуатація є неможливою, оскільки не відповідає санітарно-епідеміологічним вимогам та нормам.

Зокрема, інвестиційним проектом передбачається списання майна комунальної форми власності з відшкодуванням його вартості до бюджету Києва та будівництво сучасного медичного центру з паркінгом.

Згідно орієнтовних техніко-економічних показників проєкту, розроблених за попередніми розрахунками КП «Київське інвестиційне агентство», обсяг інвестицій складатиме близько 216 млн грн.

Як повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА, знесення об’єктів комунальної власності столичної громади відбуватиметься винятково після визначення переможця інвестиційного конкурсу, укладення договору та компенсації вартості комунального майна інвестором.

Нагадаємо, що надання протитуберкульозної допомоги мешканцям Шевченківського та Солом’янського районів здійснюється на базі КНП «ФТИЗІАТРІЯ» за адресою: вул. Васильківська, 35.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111