Головна  →  Новини  →  14 червня 2021

Комунальні медичні заклади столиці забезпечуються донорською кров’ю та її компонентами безвідмовно у повному обсязі

Комунальні медичні заклади столиці забезпечуються донорською кров’ю та її компонентами безвідмовно у повному обсязі. Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я.

Як зазначають у Департаменті, для створення стійкої самодостатньої системи крові для забезпечення пацієнтів, що перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров’я комунальної власності у 2018 році було створено КНП «Київський міський центр крові». У 2020 році Центр крові забезпечив на безоплатній основі 37 закладів охорони здоров’я, що засновані на комунальній власності територіальної громади міста Києва. Доступність місць заготівлі крові для донорів забезпечується наявністю місць стаціонарної заготівлі (вул. М. Берлинського, 12; вул. М. Пимоненка, 8; вул. П. Запорожця, 26), а також роботою виїзних бригад, відповідно до графіку.

«Зважаючи на зниження обсягів заготівлі донорської крові та компонентів крові як у стаціонарних умовах, так і в умовах виїзду, продовжуваний адаптивний карантин та неможливість забезпечити приймаючими сторонами дотримання заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 у роботу закладу внесено корективи. У Центрі крові на постійній основі організовано роботу з заготівлі донорської крові у суботу в стаціонарних умовах на вул. Максима Берлинського, 12. Середня кількість донацій за 1 робочу суботу – 42», – інформують у Департаменті охорони здоров’я.

Завдяки налагодженій комунікації з донорами та громадськими організаціями в умовах локдауну всі медичні комунальні заклади міста були забезпечені компонентами донорської крові у повному обсязі.

У 2020 році Центром Крові впроваджено дієву систему менеджменту якості, підприємство сертифіковано відповідно до стандартів ДСТУ ISO 9001:2015 та ДСТУ ISO 13485:2015, сертифікацію за означеними стандартами успішно підтверджено в 2020 році.

«Для організації, забезпечення та стандартизації технології процесів підприємство в 2020 році провело ремонти приміщень, комплектування та медичного обстеження донорів і адміністрації. Також у закладі облаштовано низькотемпературну камеру для карантинізації та довгострокового зберігання донорської плазми. Упроваджено технологію виготовлення тромбоцитарних компонентів крові з дози крові, за допомогою системи Reveos, що надає можливість оперативно забезпечувати таким компонентом заклади охорони здоров’я для лікування різних груп пацієнтів та розширило асортимент продукції до 23 позицій за рахунок виготовлення «Тромбоцити відновлені з дози крові», «Тромбоцити відновлені з дози крові, об’єднані в одну дозу», «Тромбоцити відновлені з дози крові, об’єднані в одну дозу, вірус-інактивовані». Останній компонент крові особливо актуальний для лікування пацієнтів, що потребують багаторазового застосування тромбоцитів», – зазначають у Департаменті.

Зауважимо, що робота підприємства базується на принципі добровільного безоплатного донорства крові та її компонентів.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111