Головна  →  Новини  →  24 червня 2021

Ганна Старостенко: У столиці з’явився «Київський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики»

У столиці з’явився центр, який забезпечить функціонування єдиної системи для збору, обробки, зберігання та аналізу медичної статистичної інформації. За створення комунального некомерційного підприємства «Київський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» шляхом перейменування «Київського міського центру громадського здоров’я» проголосували 83 депутати Київради.

Як повідомила депутатка Київради, заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, «Київський міський центр громадського здоров’я» здійснював заходи, спрямовані на дотримання здорового способу життя.

«Згодом, у зв’язку із реорганізацією, до нього було приєднано Міський науковий інформаційно-аналітичний центр медичної статистики, і, відповідно, заклад почав забезпечувати обіг медичної статистичної інформації у столиці. Сьогодні ми актуалізували сферу діяльності закладу та забезпечили функціонування центру як єдиної системи у столиці для збору, обробки, зберігання та аналізу медичної статистики», – пояснила вона.

За словами Ганни Старостенко, це рішення також дозволить забезпечити безперебійне фінансування закладу.

«Кошти на фінансування цього КНП з держбюджету передбачені лише до 1 липня 2021 року, «Київський міський центр громадського здоров’я» міг лишитися без фінансування, а його працівники – без заробітних плат вже з наступного місяця. Водночас з 1 липня до 31 грудня 2021 року державою передбачена субвенція на оплату поточних видатків на здійснення інформаційно-аналітичними центрами медичної статистики заходів, пов’язаних зі збором, обробкою, зберіганням та передачею медико-статистичної інформації», – розповіла заступниця голови КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111