Головна  →  Новини  →  16 липня 2021

Київ розпочав підготовку до третьої хвилі епідемії коронавірусу – Микола Поворозник

 

Київ починає готуватися до третьої хвилі епідемії гострої респіраторної хвороби СOVID-19. Про це йдеться у протоколі № 10 засідання штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яке відбулося під головуванням першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

Враховуючи більш важкі форми перебігу хвороби, пов’язаної із новими штамами СOVID-19, у документі йдеться про необхідність опрацювати питання збільшення кількості реаніматологічних ліжок у столичних лікарнях, що визначені для прийому хворих із підозрою на коронавірус.

«Зважаючи на ситуацію із захворюваністю у світі і, зокрема, в сусідніх країнах, Київ уже ухвалює необхідні управлінські рішення. Наразі – період відпусток, і українці подорожують як всередині країни, так і закордон. Звісно, що під час подорожей ризик заразитися збільшується. До того ж, інфекціоністи говорять про високу контагіозність нового штаму вірусу. Тому сьогодні ми вже готуємо госпітальні бази для прийому хворих на коронавірусну хворобу. Підготовка, у першу чергу, передбачає забезпечення киснем медичних ліжок, засобами захисту – медичного персоналу, медикаментами – пацієнтів», – зазначив Микола Поворозник.

Згідно з протоколом, керівники лікарень міста, включених до другої хвилі госпітальних баз прийому хворих на СOVID-19, мають підготувати медичні заклади для прийому хворих під час третьої хвилі епідемії. Зокрема, забезпечити підключення ліжок до кисню, закупити необхідні медикаменти та засоби індивідуального захисту.

Окрім того, відповідно до документу, міська влада направить звернення до керівників підприємств, установ та організацій критичної інфраструктури усіх форм власності щодо складання та направлення в КМДА списків працівників, які потребуватимуть спецперепусток на проїзд у громадському транспорті у разі запровадження посилених карантинних обмежень.

«Одним із важливих і дієвих факторів у протидії поширенню хвороби є уникнення великих скупчень людей, а отже – обмеження роботи громадського транспорту. Для того, щоб забезпечити життєдіяльність столиці, вже найближчим часом підприємства критичної інфраструктури мають надати інформацію про необхідну кількість перепусток. Цього разу ми плануємо запровадити електронні перепустки. Таким чином ми персоналізуємо перепустки, щоб ними могли скористатися тільки кияни, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури», – прокоментував Микола Поворозник.

Він також нагадав, що в столиці триває вакцинація проти СOVID-19 та закликав містян записатися на щеплення у зручний час за допомогою системи helsi.me, аби убезпечити себе та близьких від ризику захворювання. Вакцинація є безкоштовною.

Звертаємо увагу, що обрати зручний пункт вакцинації можна за посиланням: https://cutt.ly/wmKX32y.

Щоденно працює Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі МВЦ. У вихідні працює 21 міні-вакцинальний пункт, де щепитися зручніше з огляду на територіальну доступність.

Вакцинуватися також можна в одному зі 117 пунктів щеплення, які створені на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста.

Крім того, у Києві працюють 53 мобільні бригади, які імунізують колективи, у штаті яких понад 50 осіб.

Загалом, від початку вакцинальної кампанії у місті здійснено понад 570 тисяч щеплень: першу дозу отримали 381 372 особи, повністю імунізовано майже 189 тисяч. Серед медичних працівників уже вакциновано 91,5%, серед освітян – 51,3%.

 
Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111