Головна  →  Новини  →  14 вересня 2021

Землю міської лікарні швидкої допомоги на Лісовому масиві звільнили від незаконних тимчасових споруд

У Деснянському районі поблизу ринку «Юність» триває демонтаж незаконних тимчасових споруд, зокрема на землі КНП «Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги». Уже демонтовано понад 60 конструкцій. Земельна ділянка, що належить медзакладу, використовувалась не за призначенням, торговельні об’єкти розміщувались без дозвільних документів, у них проводилась незаконна підприємницька діяльність. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Незаконний торговельний майданчик на Братиславській займав, зокрема, територію лікарні швидкої допомоги. Тривалий час комунальна земля слугувала не медичній сфері, а чиїмось приватним інтересам. Власники тимчасових споруд чудово про це знають, тому не чинили жодного опору, а деякі навіть допомагають демонтажникам розбирати свої нелегальні конструкції. Усі вони були попереджені заздалегідь, тому мали можливість вивезти товар, меблі та торговельне обладнання», – прокоментував Олексій Кулеба.

Він акцентував, що в місті демонтуються лише ті торговельні ряди та тимчасові споруди, які не мають жодних підстав для розміщення.

«Демонтажні роботи розпочались 30 серпня. Одночасно на локаціях працюють п’ять демонтажних бригад КП «Київблагоустрій». У роботах задіяно 30 фахівців, великогабаритна техніка: кран, дві платформи, екскаватор, трактор, шість маніпуляторів. Усі нерозбірні тимчасові споруди, що можливо вивезти, фахівці транспортують на майданчики для тимчасового зберігання. Інші ж – розбирають вручну та за допомогою спецтехніки. Довжина окремих незаконних споруд сягає 50 метрів. Після проведених робіт уже вивезено 40 вантажівок сміття», – поінформував в. о. директора КП «Київблагоустрій» Микола Бойко.

Для забезпечення громадського порядку на майданчику постійно чергує поліція.

«У планах звільнити близько 3-х тисяч квадратних метрів комунальної землі, що належить медзакладу. Усі нелегальні споруди будуть демонтовані, їх близько сотні. На це знадобиться до двох тижнів. Після цього тут буде відновлено благоустрій, висаджено дерева, територію приведено до ладу», – сказав Олексій Кулеба.

Перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень нагадав, що місто максимально сприяє веденню малого та середнього бізнесу у правовому полі та продовжує впорядковувати розміщення тимчасових споруд у столиці.

Із початку року в Києві демонтажні бригади КП «Київблагоустрій» звільнили вулиці від понад 5 тисяч незаконних елементів благоустрою. Зокрема, цього року від нелегальних торговельних рядів стали вільними понад 30 підземних пішохідних переходів. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111