Головна  →  Новини  →  15 грудня 2021

Віталій Кличко відзвітував про роботу міської влади: За два роки Київ виділив понад 1 млрд грн на боротьбу з коронавірусом та близько 2,2 млрд грн на доплати медикам

За два останніх роки Київ виділив понад 1 млрд грн на боротьбу з коронавірусом та близько 2,2 млрд грн на доплати медикам. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив, звітуючи про роботу міської влади в 2021 році.

«Цього року столиця виділила понад 266,5 млн грн на боротьбу з коронавірусом. Зокрема, на придбання лікарських засобів, медобладнання, засобів індивідуального захисту, закупівлю ПЛР-тестів і облаштування лабораторій, на капремонт систем киснепостачання. Загалом за два роки на заходи з протидії пандемії місто спрямувало понад 1 млрд грн. А також на доплати медикам, які борються з пандемією, минулого року ми виділили 1 млрд гривень. А цього року – майже 1,2 мільярда», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що криза, яку спричинила пандемія коронавірусу, сильно б’є по економіці столиці. Так, за період пандемії місто недоотримало близько 8 мільярдів гривень.

Утім, Київ, наскільки може, продовжує допомагати підприємцям у цій складній ситуації. Минулого року міська влада запровадила чимало пільг для бізнесу. А цього року навіть розширила їх. Зокрема, місто: зменшило розмір пайової участі з 50% до 1 гривні для власників закладів громадського харчування; збільшило розмір фінансово-кредитної підтримки малого та середнього бізнесу; зменшило плату за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%.

«Місто робить все можливе для боротьби із розповсюдженням вірусу. Для надання допомоги хворим. Для вакцинації мешканців столиці. Загалом у Києві для прийому хворих на коронавірус у 31 медзакладі визначено близько 6 тисяч ліжок, які майже на 90% оснащені системою подачі кисню. Апаратів штучної вентиляції легень в комунальних лікарнях сьогодні – понад 500. Концентраторів кисню – понад 1700. Також у потужностях міста – 11 комунальних ПЛР-лабораторій», – сказав мер Києва.

Загалом цього року видатки бюджету столиці на медицину становили майже 7 млрд грн. Таку, меншу порівняно з попередніми роками, суму видатків Віталій Кличко пояснив тим, що, відповідно до медичної реформи, починаючи з минулого року, медзаклади фінансує держава. Але місто продовжує підтримувати медичну галузь і вкладати кошти в реконструкцію та капремонти медзакладів, в оновлення застарілого обладнання. Підтримує Київ і медиків – виплачує їм надбавку до зарплати. Тільки цього року на доплати медичним працівникам місто виділило майже 1,2 мільярда гривень.

На сучасне обладнання для медзакладів цього року передбачили майже 725 млн грн. На ремонт закладів медичної сфери – понад 740 млн грн. Це, зокрема, 9 відремонтованих відділень у лікарнях і термосанація 4 медзакладів міста. Усього ж за останні 7 років у столиці відремонтували 175 відділень у медзакладах, оновили 8 пологових будинків. На це загалом спрямували 7,3 млрд гривень. Також з 2016 року закупили 207 спецавто для надання невідкладної допомоги.

«На медицину на наступний рік ми запланували видатки майже 6 млрд гривень. Місто продовжить вкладати кошти в оновлення медичних закладів та заміну застарілого обладнання на нове і сучасне. Наступного року плануємо виділити понад 630 млн грн на реконструкцію, ремонти медичних закладів та придбання медичного обладнання. Підтримуватимемо і наших медиків – на виплату муніципальної надбавки до зарплати запланували майже 1,3 млрд грн. Однією з важливих статей видатків у нас залишається і протидія коронавірусу. Адже пандемія не відступила. І столична влада продовжить виділяти кошти на лікування киян та на боротьбу з поширенням вірусу», – наголосив Віталій Кличко.

 

https://youtu.be/3cJRpbD-LTc

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111