Головна  →  Новини  →  17 грудня 2021

Місто закликає дотримуватися протиепідемічних та санітарних норм під час новорічних свят – Ганна Старостенко

undefined

Аби не допустити нового сплеску захворюваності на COVID-19 та провести свята безпечно для здоров’я, організатори, учасники та гості святкових масових заходів мають дотримуватися протиепідемічних та санітарних норм. На цьому наголосила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час ефіру на телеканалі «Прямий».

«На вихідних починаються новорічні свята – День Святого Миколая, потім – Різдво Христове за Григоріанським календарем, Новий рік, Різдво. А це – величезна кількість концертів, театральних вистав, засвічення ялинки у середмісті чи в районі. Водночас ми маємо усвідомлювати, що всі ці розваги несуть небезпеку та ризик сплеску захворюваності на коронавірус. Місто прагне не допустити збільшення кількості випадків, тому закликає всіх організаторів, учасників та гостей святкових масових заходів дотримуватися протиепідемічних і санітарних норм», – підкреслила Ганна Старостенко.

Зокрема, вона наголосила на необхідності організаторам контролювати стан здоров’я співробітників, забезпечувати достатню кількість засобів індивідуального захисту та антисептиків, не допускати скупчення відвідувачів.

«Відвідувачі ж мають дотримуватися протиепідемічних правил і санітарних норм, а саме: носити маски, користуватися антисептиками та не забувати про соціальну дистанцію. Крім того, необхідно мати із собою документи, що підтверджують вакцинацію проти COVID-19, негативний результат тестування або одужання від коронавірусу, а також документи, що підтверджують вік особи», – додала Ганна Старостенко.

І нагадала, що вакцинація проти COVID-19 – це єдиний спосіб вберегтися від важкого перебігу хвороби та летальних випадків:

«Закликаю всіх, хто ще не вакцинувався, зробити це найближчим часом, аби провести свята безпечно».

Зазначимо, що на сьогодні у столиці діє розгалужена вакцинальна мережа:

  • 157 пунктів щеплення;
  • 21 мінівакцинальний центр на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги;
  • 63 мобільні бригади;
  • 44 тимчасові вакцинальні центри в різних установах та торгових центрах.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 або знайти найближчий пункт щеплення можна за посиланням – https://bit.ly/3p2qwvi.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111