Головна  →  Новини  →  28 січня 2022

Ганна Старостенко: Місто робить усе можливе, аби столична медсистема витримала нову хвилю захворюваності на коронавірус

undefined

У Києві зараз зайнято близько 17% ліжок у медичних закладах, визначених для приймання хворих на СOVID-19, і ми робимо усе можливе, аби столична медсистема витримала нову хвилю. На цьому наголосила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко в інтерв’ю інформаційному агентству «УКРІНФОРМ».

«Хочеться звернути увагу на досвід Сполучених Штатів і Європи, які нещодавно пережили пік цієї «новорічної» хвилі епідемії. У них були рекордні цифри захворюваності з моменту початку пандемії СOVID-19 у світі, але досить низькі показники по госпіталізаціях. Наразі учені вивчають, чи це настільки ослаб новий штам, чи це результати вакцинації. Сподіваємося, що в Києві з вакцинацією дорослого населення у 75%, буде менше тяжких випадків захворювання і наша медична система не відчує такого великого навантаження, як це було навесні чи восени минулого року», – зауважила вона.

Водночас Ганна Старостенко закликала киян бути обачними і при перших проявах застуди лишатися вдома та робити тестування на СOVID-19, щоб уникнути стрімкого поширення коронавірусу:

«Наразі бачимо, що штам коронавірусу Омікрон проявляє себе, як звичайна застуда: це закладеність носа, першіння в горлі, кашель, чхання і невисока температура. Тому ми звертаємося до всіх: при ознаках нібито звичайної застуди варто залишатися вдома, зробити тест, звернутися до свого сімейного лікаря, обмежити спілкування, щоб уникнути поширення вірусу. Омікрон дуже контагіозний, він у кілька разів швидше поширюється, ніж попередні штами».

Заступниця голови КМДА також додала, що кожен здатен убезпечити себе та близьких, дотримуючись простих рекомендацій: носити маску, незалежно від того, вакцинована людина чи ні, обов’язково тримати дистанцію, мити руки, обробляти їх дезінфікуючими засобами, провітрювати приміщення та робити вологе прибирання.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111