Головна  →  Новини  →  30 грудня 2014

Хворі на цукровий діабет кияни отримуватимуть інсуліни за новою, більш досконалою схемою – Михайло Риган

Депутати Київради підтримали проект рішення щодо запровадження нового механізму забезпечення хворих на цукровий діабет киян препаратами інсулінів.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Михайла Ригана, прийняття рішення дозволяє забезпечити гарантовану доступність мешканців Києва до отримання за рецептурною системою препаратів інсуліну та засобів їх введення.

Йдеться про механізм відшкодування вартості препаратів аптечній мережі КП «Фармація» на підставі поданих реєстрів за відпущені хворим на цукровий діабет препарати.

Фінансування буде здійснюватися в межах бюджетних коштів, передбачених міською цільовою програмою «Здоров’я киян» на 2012-2016 роки.

«Механізм централізованих закупівель, що діє сьогодні, не дозволяє забезпечувати пацієнтів необхідними препаратами безперервно. У результаті, кожного року пацієнти мають проблеми з пільговим отриманням життєво необхідних ліків. Тож потрібно якнайшвидше змінювати таку практику на більш ефективну», – зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Михайло Риган.

За його словами, впровадження цього порядку гарантуватиме безперебійне забезпечення хворих на цукровий діабет необхідними лікарськими препаратами та значно наблизить вітчизняну систему охорони здоров’я до європейських стандартів запровадження реімбурсації.

Довідково

Сьогодні в столиці зареєстровано близько 85 000 осіб, хворих на цукровий діабет, з них понад 12 000 осіб приймають інсулін. Фахівці стверджують, що кількість людей з недіагностованою патологією перевищує кількість виявлених пацієнтів у 3-4 рази.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111