Головна  →  Новини  →  4 лютого 2022

У столиці продовжує збільшуватися захворюваність на COVID-19 – Ганна Старостенко

undefined

У столиці продовжує зростати кількість нових випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію. Однак ситуація із госпіталізацією та навантаженням на медичну систему міста – контрольована. На цьому наголосила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

«За минулу добу у місті було зареєстровано 2869 нових випадків, тоді як два тижні тому ця цифра була майже вполовину менша. Водночас ситуація з госпіталізацією у місті – контрольована і не призводить значного навантаження на медичну систему. Так, станом на сьогодні зайнятість ліжок у лікарнях, виділених під пацієнтів із COVID-19, складає 26%», – розповіла вона.

За словами Ганни Старостенко, це пов’язано передусім із високим рівнем вакцинації проти COVID-19 у столиці, завдяки чому захворювання у більшості випадків протікають у легкій та середній формі.

Заступниця голови КМДА також звернула увагу на тенденції збільшення захворюваності серед дітей:

«Уже більше тижня ми спостерігаємо понад 300 випадків дитячої захворюваності на COVID-19. Тож закликаємо батьків бути обачними і при перших симптомах застуди у дитини – залишати її вдома, аби запобігти поширенню хвороби».

Вона також закликала містян дотримуватися карантинних обмежень, які діють у місті, а також простих правил: носити маски, дотримуватися дистанції, мити руки, обробляти їх дезінфікуючими засобами, провітрювати приміщення та робити вологе прибирання. А при перших ознаках хвороби – лишатися вдома та обмежити спілкування з іншими.

Зазначимо, що на сьогодні у столичних лікарнях перебувають 1511 пацієнтів (у тому числі 104 дитини) із підтвердженим діагнозом COVID-19 та 74 (у тому числі 8 дітей) – із підозрою на захворювання. У важкому стані – 866 пацієнтів. На ліжках інтенсивної реанімації –189 хворих, 26 – підключено до апарату штучної вентиляції легень, ще 96 перебувають на неінвазивній штучній вентиляції легень. Кисневої підтримки потребують 1155 хворих.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111