Головна  →  Новини  →  26 березня 2022

Столичні «швидкі» прийняли понад 400 викликів до поранених внаслідок ворожих дій окупанта. Один лікар та три водії «швидких» отримали поранення, рятуючи життя містян – Микола Поворозник

Столичні швидкі від початку повномасштабного російського вторгнення прийняли понад 400 викликів до поранених внаслідок ворожих дій окупанта. За цей час, рятуючи життя містян, один лікар та три водії «швидких» Києва також отримали поранення. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час вручення нагород співробітникам екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва.

«Ми нерідко та цілком справедливо говоримо, що працівники «екстренки» перебувають на передовій надання медичної допомоги. Та сьогодні вони працюють на передовій справжнього поля бою. І особисто я, коли чую сирену «швидкої», сьогодні думаю не лише про те, що комусь потрібна допомога, як це було в мирний час. Я думаю про те, що просто зараз справжні герої мчать до когось на порятунок та обов’язково встигнуть», – наголосив Микола Поворозник.

Він також повідомив, що за час повномасштабного російського вторгнення київські «швидкі» прийняли понад 16 500 викликів. Серед них – понад 400 первинних викликів до поранених внаслідок ворожих дій окупанта. Також прийнято понад 800 міжлікарняних викликів, коли для збереження життя поранених необхідно швидко транспортувати їх із одного медзаклада в інший, аби їм надали кваліфіковану допомогу фахівці-медики певного профіля.

«Із 24 лютого отримали поранення один лікар та три водії «швидких» у нашому місті. Ця робота стала смертельно небезпечною. Але жодного випадку, коли працівник нашої «екстренки» відмовився б виїздити на виклик за 30 днів війни, не було», – наголосив Микола Поворозник.

Сьогодні нагороди отримали 20 співробітників екстреної медичної допомоги столиці, серед них лікарі, фельдшери та медсестри.

Міська влада нагадує водіям про необхідність пропускати авто «швидкої» допомоги, адже від цього залежать життя.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111