Головна  →  Новини  →  30 березня 2022

Кияни, яким показані операції на серці, із заміни кришталика ока або ендопротезування можуть безвідмовно їх зробити у визначених лікарнях столиці – Валентина Гінзбург

Кияни, яким показані операції на серці, із заміни кришталика або ендопротезування, можуть безвідмовно їх зробити у визначених лікарнях столиці. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Вона нагадала, що віднедавна МОЗ дозволило проведення невідкладних планових операцій. У тому числі, офтальмологічних, ортопедичних та серцево-судинних.

«Важливо, що низку кардіологічних операцій, оперативне лікування катаракти або заміну кульшового суглобу кияни можуть зробити абсолютно безкоштовно, адже місто на виконання заходів міської цільової програми «Здоров’я киян» закуповує і передає до лікарень дороговартісні витратні матеріали», – зазначила Валентина Гінзбург.

В умовах воєнного стану Департамент охорони здоров’я ухвалив рішення, що прийом пацієнтів для виконання зазначених операцій можуть здійснювати безпосередньо медики стаціонарних закладів охорони здоров’я. Проте, якщо є можливість відвідати лікаря-спеціаліста консультативно-діагностичного центру (кардіолога, травматолога або офтальмолога), необхідно звертатися до лікарень саме з направленням від них.

«Для заміни кришталика людина може звернутися в одну з п’яти комунальних лікарень столиці: КМКЛ № 1, КМКЛ № 3, КМКЛ № 8, КМКЛ № 9 або Олександрівську клінічну лікарню.Лікарі здійснять усі необхідні обстеження і, якщо виявлять покази для оперативного втручання, виконають операцію за місцем», – зазначила Валентина Гінзбург..

Ургентне (екстрене) ендопротезування суглобів виконується безпосередньо у лікарні, куди потрапив пацієнт. Якщо йдеться про планову заміну суглоба, то необхідно звернутися до завідувача травматологічного відділення одного з визначених закладів і після проходження певної процедури дообстежень і оформлення документів операцію також буде зроблено.

Ендопротезування проводиться у наступних лікарнях Києва: КМКЛ № 1, КМКЛ № 3, КМКЛ № 4, КМКЛ № 6, КМКЛ № 7, КМКЛ № 8, КМКЛ № 9, КМКЛ № 12, Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги та Олександрівська клінічна лікарня м. Києва.

Операції на серці (аорто-коронарне шунтування, протезування та реконструкція клапанів серця, встановлення та заміна кардіостимуляторів) здійснюють у Київській міській клінічній лікарні № 1 та Олександрівській клінічній лікарні м. Києва.

У КМКЛ № 1 щодо подробиць необхідно звернутися до адміністрації лікарні, а в Олександрівській лікарні – у приймальне відділення в корпус № 10.

«Сьогодні в столиці залишається багато людей похилого віку, які не змогли або на схотіли залишити рідне місто. Багато саме таких людей потребують операцій на серці, суглобах, очах. І ми закликаємо їх скористатися тими можливостями, яке створює для цього місто. Навіть під час нападу агресора. А може і особливо під час нападу, адже зараз нам всім як ніколи потрібні сили та здоров’я, щоб тримати стрій!» – наголосила Валентина Гінзбург.

Перейти до спискуВерсiя для друку

undefined 

 

 

 

 

 

 

 

Цифрова освіта

111